Демографската зима“ в Стария свят се превръща в ледников период“Европа

...
Демографската зима“ в Стария свят се превръща в ледников период“Европа
Коментари Харесай

Европа умира: икономическа криза, миграция и глобалистка пропаганда

„ Демографската зима “ в Стария свят се трансформира в „ ледников интервал “

Европа е изправена пред внезапен спад на раждаемостта. По мнението на демографите, другите опити да се усили падащата раждаемост, най-малко до момента се провалят, без да реализират своите цели - оповестява Ройтерс.

През последното десетилетие коефициентът на раждаемост в Европа стагнира на 1,5 раждания на жена. Това е надалеч от равнището от 2,1, належащо за поддържане на равнищата на популацията. Това в последна сметка може да докара до понижаване на популацията, продължителен дефицит на работна ръка и, несъмнено, усложнения в поддържането на пенсионните системи.

Марта Сейс, професор по фамилна социология и демография в Мадридския университет, счита, че фактори като възходящите жилищни разноски и несигурността на работните места са директно свързани с коефициента на раждаемост в Испания, който е 1,19 (вторият най-нисък в Европа след Малта).

„ “, сподели тя.

Подобни стопански ограничавания се усещат на всички места в Европа. Но също по този начин има доказателства за дълбока социокултурна смяна в европейските настройки към фамилния живот. Съвременната европейска юноша просто не желае да има деца.

Например в Норвегия, богата страна със мощна държавна поддръжка за фамилиите и гаранции за работа, до 2022 година коефициентът на раждаемост е понижен от 2 през 2009 година до 1,41, най-ниското в миналото записано равнище.

Раждаемостта в Германия е спаднала до 14-годишно дъно. Подобно на огромна част от Европа, Германия претърпява внезапен спад в раждаемостта. Съгласно новите данни, процентът е паднал до най-ниското си равнище от 2009 година насам, като на жена се раждат единствено 1,36 деца.

В отчет на Федералния институт за развиване на популацията (BiB) се споделя, че през последните две години се следи внезапен спад на раждаемостта. През 2021 година тази цифра към момента беше 1,57 деца на жена, а през 2023 година падна до 1,36.

„ се споделя в отчета. „ Рязкият спад “ на раждаемостта през януари 2022 година се приписва на имунизациите против COVID-19.

„ “, сподели съавторът на отчета Мартин Буяр.

Заслужава да се означи, че настроението на европейците не е потиснато от митичните климатични промени, а от глобалистката агитация, преувеличаваща тази тематика.

„ се споделя в отчета.

Във Франция раждаемостта е на най-ниското си равнище от 80 години. Националният институт за статистика и стопански проучвания на Франция (INSEE) съобщи, че раждаемостта в страната през 2022 година и първата половина на 2023 година е паднала до най-ниското си равнище от края на Втората международна война.

По данни на INSEE през 2022 година в страната са се родили 726 хиляди деца, което е с 2,2% по-малко от 2021 година и с 13% по-малко от 2010 година

Спрямо 2010 година, когато е записана най-високата раждаемост през последните години, предходната година раждаемостта при дамите на възраст 25-29 години е намаляла с 3%, при дамите на възраст 30-34 години - с 4%.

Здравната рецесия, породена от пандемията Covid-19, внезапно понижи раждаемостта през 2021 година, съгласно INSEE.

В допълнение към намаляването на раждаемостта се трансформират междинната възраст на раждащите дами, както и процентът на извънбрачните раждания. Средната възраст на майката при раждане на първо дете се е нараснала от 30,2 години през 2012 година на 31,2 години през 2022 година, а процентът на извънбрачните раждания се е нараснал от 57% на 65% през същите тези години.

Англия публично навлезе в тежка демографска рецесия. Броят на новородените бебета в Англия и Уелс е понижен до 600 000 годишно, същото равнище като в средата на 19 век, когато популацията на островите е било съвсем четири пъти по-малко от настоящия си размер. Само по време на двете международни войни и икономическата рецесия от края на 70-те години, раждаемостта във Англия спада толкоз, колкото през последните две години.

В същото време една трета от децата в Англия и Уелс се раждат в фамилии на мигранти. Класацията на майките от задграничен генезис в този момент наподобява по този начин: индийки, пакистанки, румънки, полякини, нигерийки, бангладешки, афганистанки. А две трети от ражданията в Лондон се случват в фамилии, в които най-малко единият родител е от задграничен генезис.

Точката от която няма връщане към този момент е премината. Ако към този момент две трети от новородените лондончани са „ чужденци “, то след естествената промяна на поколенията целият Лондон автоматизирано ще стане „ непознат “ с две трети. Англия бързо се трансформира в „ северен щат “ на Индия. Реколонизацията на някогашните им потисници от индийците протича сполучливо.

В Полша, съгласно Централната статистическа работа на страната, през 2023 година е записана най-ниската раждаемост за целия следвоенен интервал.

Така през 2023 година в Полша са се родили 272 хиляди деца, което е с 11% по-малко от година по-рано. сподели ръководителят на Централната статистическа работа Доминик Розкрут. Според него обстановката с раждаемостта, която се развива през последното десетилетие, мъчно може да се назова оптимистична.

Както показва изданието Observator Gospodarczy, даже и съгласно най-песимистичните прогнози на Централната статистическа работа, такава злополука не се е очаквала. Според базовия сюжет през предходната година броят на ражданията в Полша трябваше да бъде 301 хиляди, съгласно песимистичния сюжет - 291 хиляди, а подобен дребен брой раждания трябваше да се следи едвам до 2049 година

Полски специалисти споделят, че един от главните фактори за спада на раждаемостта е намаляването на броя на дамите в репродуктивна възраст. Сред аргументите е и тежката социално-икономическа обстановка в страната.

По мнението на Кшищоф Тимицки, професор в катедрата по демография във Варшавското учебно заведение по стопанска система, даже стягането на закона за абортите не е подобрило обстановката.

В своя европейски преглед за 2023 година /по страни/, Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) цитира редица аргументи за понижаване на раждаемостта, в това число смяна на функциите на половете, по-голям акцент върху кариерата и даже негативното въздействие на обществените медии. Анализаторите от Организацията за икономическо сътрудничество и раз обаче заключиха, че главните аргументи за спада на раждаемостта остават мистерия.

Директорът на Финландския институт за проучване на популацията Анна Роткирх показва, че доста младежи във Финландия в този момент избират други цели и полезности пред раждането на деца.

„ отбелязва тя.

Докато демократичните интелектуалци от Европейския съюз намерено признават безсилието си да се оправят с изгубването на коренното население на Европа и не крият обстоятелството, че не схващат за какво това се случва, в другия, закостенял завършек на политическия набор на Стария свят, въпреки всичко виждат излаз от демографската задънена улица и то доста ясно.

Настъпилата в Европа „ демографска зима “ последователно се трансформира в „ ледников интервал “. И всичко това е поради европейския „ демократичен хайлайф “, който в този момент е ангажиран с всичко друго, само че не и с в действителност значим проблем.

Това беше главното обръщение на изявленията на демографската среща на върха в Будапеща, извършена на 14–15 септември 2023 година Събитието събра освен специалисти и общественици, само че и десни водачи от редица страни, по-специално Италия, България и Сърбия. Срещата беше управлявана от унгарския министър председател Виктор Орбан.

В речта си на форума той осъди „ демократичните елити, които са поели надзор над световния политически дискурс “.

Орбан акцентира, че Унгария е развъдник на консервативна политика, място, където се развиват консервативни политики на бъдещето, ефикасни решения и далновидни начинания.

„ сподели Виктор Орбан.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8067Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед9947Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед46277Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед22559Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед12559Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед545727Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед176156Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135579Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121173Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91542Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов14804Напрежението сред НАТО и Русия растеХристо Георгиев20910„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора част  Румен Петков
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР