Делян Пеевски бяга от среща с мен, криейки се зад

...
Делян Пеевски бяга от среща с мен, криейки се зад
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пеевски бяга от среща с мен, не може да обясни кариерата си

Делян Пеевски бяга от среща с мен, криейки се зад това дали съм му на равнището. С чии пари обаче обикаля и споделя, че ще оказва помощ, откакто няма обществено пояснение за своята кариера. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в предаването “Въпросите” по TV1. Като лидер на листата на групировката във Велико Търново преди седмица провокира на спор Делян Пеевски.

Христо Иванов дефинира като неслучаен избора на Движение за права и свободи да постави отпред на листата си в Търново точно глобения по закона “Магнитски” Пеевски, тъй като в акцията си се стремят да покажат по какъв начин си показват българската държавност.

“Пеевски се явява под слогана за българската държавност, чувствайки се доста значим. Приемат го кметове, ихтибар му вършат. А той даже едно сако не постави, отивайки на среща с представители на властта. Чувства се като вкъщи си. С какви пари обаче? Това са парите от “Булгартабак” ли? Кой заплаща този харч?”, попита той в диалог с Миролюба Бенатова.

Според Иванов в акцията си Движение за права и свободи показват власт, която е оттатък формалните институции и политическите разделения. Той счита, че Пеевски е просто един инструмент, посредством който никой не би могъл да сложи ролята им под подозрение.

“Това е проява, че Пеевски няма да сложи под въпрос модела на консумация на властта, тъй като е инструмент. Той самичък по себе си не е притежател на власт. Той е една банка за компромати, възел от въздействия, един инструмент на Сараите и посредством неговото лансиране няма да разрешат никой да сложи под подозрение ролята им”, сподели той.

Христо Иванов съобщи, че задачата на апела “Нито глас за Пеевски” надвишава границите на политическите сили, а цели да извади на показ съпротивителните сили на цялото общество.

“Щастлив съм, че представители от други обединения също се причислиха към апела “Нито глас за Пеевски”. Той не е апел за гласоподаване за “Демократична България”, а споделя: “Гласувайте за партии отвън мафията ГЕРБ-ДПС”, добави той.

“Целта ни не е кратковременен резултат на място. Целта ни е българското общество да види, че има задоволително съпротивителни сили, които ще кажат: “Не, няма да продължите остаряла си роля и ще бъдете изхвърлени от софрата, от кокала. Ще останете отвън властта. И няма да влизате нито през предния, нито през задния вход”, сподели още той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР