Делян ДобревДелян Добрев, фейсбукРадев имаше уникален шанс да се справи

...
Делян ДобревДелян Добрев, фейсбукРадев имаше уникален шанс да се справи
Коментари Харесай

Защо Николай Павлов не е министър на енергетиката? Ето седем причини

  Делян Добрев
Делян Добрев, фейсбук

Радев имаше неповторим късмет да се оправи с газовата рецесия и този късмет се споделяше Николай Павлов. Това е дългогодишният шеф на „Булгаргаз“, който със своя екип трансформира това сдружение в най-стабилното и печелившо сдружение в енергетиката – 0 отговорности и близо 100 млн. облага за 2021. Не е единствено това. През 2018-а, този екип контракти нови условия с „Газпром“, при които цената на газа бе понижена с над 40%. Благодарение на това българският бизнес имаше най-ниската цена на газа в Европа в продължение на години.

Николай Павлов беше длъжностен министър на енергетиката в първия кабинет на Радев. Днес не е подобен заради на никого неразбираеми аргументи и голям брой клюки и подозрения.

Аз обаче съм подготвен да се обзаложа, че повода е една, няколко или всички от изброените по-долу:

1. Служебният кабинет ще продължи далаверата с медиаторите на газа. Ще се сменят хората и сметките за комисионните, само че схемата ще си остане същата.
2. Ще върнат „Газпром“ на бял кон, като с това ще застрашат съдбовно българската позиция в възможен арбитражен спор и България ще бъде наказана да заплати милиарди левове.
3. Ще откажат офертата за 7 танкера от американски производител.
4. Няма да проведат търг за нов 10-годишен контракт за доставка на газ.
5. Ще оставят страната без газ.
6. Ще торпилират съставянето на идващото постоянно държавно управление.
7. Президентът не може да взема решения. България се ръководи от някой различен! Някой, който се крие надълбоко в сенките…
Вече не ми е жалост за Президента…
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР