Делян Добрев заяви, че Лукойл е трябвало да внесе в

...
Делян Добрев заяви, че Лукойл е трябвало да внесе в
Коментари Харесай

Добрев: 73 стотинки компенсация за потребителите за литър гориво, ако „Лукойл“ платят данъците си

Делян Добрев съобщи, че " Лукойл " е трябвало да внесе в държавния бюджет 622 милиона. 

" В началото на август направихме изчисления какъв брой лв. не е внесъл " Лукойл ", тъй като не се извършва закона от два следващи кабинета и се оказва, че сумата, която към август е трябвало да внесе " Лукойл " е 622 милиона ", съобщи Добрев след срещата на депутатите поради възможното отпадане на дерогацията за " Лукойл ".
 Делян Добрев БГНЕС

По думите му тези пари, разграничени на потреблението в страната, вършат по 73 стотинки, които хората е трябвало да си получат за всеки литър бензин и дизел, от януари до момента и които те не получават.

" От опасността за лишаване на дерогация, кабинетът пое ангажимент да приложи закона, признат в предишното още Народно събрание, януари месец " съобщи той.
 
Той напомни, че този закон споделя, че 70% от разликата сред уралския петрол и другия петрол, би трябвало да влизат във фонда за енергийна сигурност и да се връща на потребителите на горива под формата на отплата. 

Според него разликата се получава по тази причина, че има таван на цената на съветския петрол от 60 $. 

По думите на Добрев " Лукойл " сега прибира цялата тази разлика и генерира свръх облаги, с помощта на дерогацията, която България им издейства. 

" Имаме увещание, че след превъзмогване на ветото, ще стартират незабавно да извършват закона и ще стартират да дават обезщетения на хората.  В последна сметка най-важното е за хората да има обезщетения ", безапелационен бе Добрев.

Той съобщи, че тези пари няма да бъдат дадени от бюджета , а от " Лукойл ". " Ние ще вземем от " Лукойл " милиарди, в случай че се съблюдава обещанието от кабинета, ние сме законодателна власт, ние не управляваме процесите в тази страна. Ще вземем 1 милиард насъбрана сума до момента и тези средства ще бъдат дадени на хората като отплата ", добави Добрев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР