Делото за убийството на Евгения Владимирова започва по същество на

...
Делото за убийството на Евгения Владимирова започва по същество на
Коментари Харесай

На 17 януари ще започне по същество делото за убийството на Евгения Владимирова

Делото за убийството на Евгения Владимирова стартира всъщност на 17 януари, оповестява Българска национална телевизия.

Младата жена изчезна през октомври предходната година, а месец по-късно беше открита в куфар край водоем до Перник. На съд за убийството са предадени нейният брачен партньор Орлин Владимиров и татко му Пламен. Близки и другари на Евгения през днешния ден стачкуваха пред Съдебната палата с искане за правдивост и тежки присъди.

Подсъдимият като директен причинител на убийството на Евгения - Орлин Владимиров, влезе в правосъдната зала без да отрони и дума. Единственото, което сподели пред съда е, че поддържа настояването на юристите си делото да бъде върнато за написването на нов обвинителен акт, а мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека. Съдът отхвърли и двете претенции. По време на делото не погледна в очите майката на Евгения.

" Безпомощна е била, не е имало кой да ѝ помогне, да ви кажа, че и откакто не се е оплакала три пъти в полицията не се счита за домашно принуждение. За мен това е върховата точка на домашно принуждение ", съобщи Капка Чорбанова, майка на Евгения.

Съдът одобри околните на Евгения да бъдат частни обвинители в процеса.

" Искаме една доживотна присъда без право на подмяна за двамата убийци на Евгения. В момента свекърът, който е съизвършител в цялото това нещо, защото я е изхвърлил, а не се знае дали не е и помагал за натъпкването ѝ в куфара, се разхожда против 5000 лв. гаранция. Не мога да схвана, човешкият живот в България 5000 лв. ли коства? ", добави Капка Чорбанова.

Адвокатите на свекъра на Евгения - Пламен Владимиров, който е обвиняем като помощник на сина си Орлин, желаеха делото да се гледа в закрити съвещания, а съдът да забрани той да бъде сниман даже в коридорите на Съдебната палата.

Съдът реши, че делото ще се гледа обществено. Приятели на Евгения пристигнаха да поддържат околните ѝ в настояването за правдивост.

Съдът одобри още да прегледа и цивилен искове за обезщетение от околните на убитата млада жена за 2 милиона и 300 000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР