Делото за т.нар. Барселонагейт е върнато в Софийската градска прокуратура

...
Делото за т.нар. Барселонагейт е върнато в Софийската градска прокуратура
Коментари Харесай

Делото Барселонагейт ще се гледа от нов прокурор

Делото за така наречен " Барселонагейт " е върнато в Софийската градска прокуратура и с него ще се заеме нов прокурор. Това стана ясно от думите на градския прокурор Илиана Кирилова.

Прокурорът Стефан Христов, който наблюдаваше следствието, в което е забъркан и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, беше в края на юли. Решението беше взето от Апелативна прокуратура - София, която твърди, че има подозрения за " преднамереност от изхода на делото " у Христов.

Делото е за проведена незаконна група за пране на пари и е към покупката на първокласна къща в Барселона, употребена от някогашната манекенка Борислава Йовчева. То оново попадна в публичния фокус след абсурда към отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор, откакто в продължение на години нямаше никакво развиване по следствието.

След уволнението на Гешев всички материали бяха конфискувани за инспекция от Апелативната и от Върховната прокуратура. В началото на юни стана ясно, че прокурор Христов е стигнал до извод, че някогашният министър председател Бойко Борисов е " автентичен източник на средствата " за придобиване на прословутата къща в Барселона. Цената на парцела е 2,9 милиона евро, а парите са минали през сдружението " Тера тур сервиз ", което се ръководи от бащата на Валентин Златев - Васил.

Впоследствие обаче Христов беше отстранне от случая, а в този момент нов прокурор ще се заеме със събраните материали. Той ще би трябвало да реши дали би трябвало да се събират още доказателства и дали настояването за имунитета на Борисов да бъде оттеглено. Лидерът на ГЕРБ отхвърля да е забъркан в закононарушението.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР