Делото срещу Мария Димитрова-Карахристева, блъснала млада лекарка, нарочвайки я за

...
Делото срещу Мария Димитрова-Карахристева, блъснала млада лекарка, нарочвайки я за
Коментари Харесай

Нови спънки за изхода на делото срещу „убийцата на нефилими”

Делото против Мария Димитрова-Карахристева, блъснала млада лекарка, нарочвайки я за „ нефилим ”, се озова в нова задънена улица. Днешното съвещание в Пловдивския областен съд пропадна, а аргументите бяха няколко.
Прочетете още
Пострадалата лекарка Петя Аргирова и адвокатката ѝ не участваха в правосъдната зала, заради персонални задължения, а съставът който би трябвало да изготви арбитражната съдебно-медицинска и психична експертиза към момента не е образуван и надлежно експертното умозаключение не е готово.

Изготвянето на трета-арбитражна експертиза се наложи откакто при предходните две бяха установени радикално разнообразни оценки на експертизите. С оглед на това държавното и частното обвиняване желаеха от съда назначението на трета – арбитражна експертиза, от която да се вземе заключително решение по отношение на психологичното положение на Мария Димитрова-Карахристева.

В новото проучване би трябвало да има и експерт - рентгенлог както и невролог, т.е. в новата  комплексната експертиза ще вземат участие двама правосъдни психиатри, един  психолог, невролог и рентгенолог. Те би трябвало да бъдат избрани от съответните ръководители на катедри в УМБАЛ „ Свети Георги ” отвън тези, които са взели участие до момента. От назначението на арбитражната експертиза на 13 февруари изминаха съвсем 3 месеца, а по всичко наподобява, че забавянето ще продължи.

Днес се взе решение, в случай че избраните експерти от съответната болница не могат да изготвят нужна експертиза, то да бъдат назначени други, от друго лечебно заведение.

Следващото съвещание е планувано за 8 юни, само че то ще се състои единствено в случай че специалистите имат направено умозаключение. В случай, че такова няма, делото ще продължи на 10 юли.

Припомняме, че 48-годишната Мария е изправена на съд по тази причина, че е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е предизвикала междинна телесна щета на Петя Аргирова. Катастрофата стана на 30 юни 2021г. на бул. „ Пещерско шосе ”, като шофьорката преднамерено блъснала 31-годишната Петя, а по-късно обвинената се е държала несъответстващо нарочвайки жертвата си за сатанинско изчадие.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР