Делото срещу братя Бобокови отново беше отложено. Специализираният наказателен съд

...
Делото срещу братя Бобокови отново беше отложено. Специализираният наказателен съд
Коментари Харесай

Пореден фалстарт на делото срещу братя Бобокови

Делото против братя Бобокови още веднъж беше отсрочено. Специализираният углавен съд върна делото на прокуратурата поради процесуални неточности, ограничаващи правата на подсъдимите.

На днешното засеседание гаранцията на Атанас Бобоков беше понижена още веднъж - от 1 милион на 800 000 лв..

" Пълно с едни огромни дупки е обвиняването. Доказателства няма - има отново обосновани догатки, само че те са като съчинения по картинка. Само че дори и картинката я няма. Има единствено едно обвиняване, че сме били част от незаконна група. Ама кой закон е нарушен? Ние сме дружество, което работи чисто и в данъчната сфера, и във вноса и износа на рискови боклуци, тъй като от това ни зависи бизнеса. Ние не можем да създадем неточност ", съобщи Атанас Бобоков.

Отпадна и възбраната на някогашния заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков да напуща страната. По по този начин нареченото " дело за боклука " проверяващите настояват, че Бобокови са се възползвали от скица за нелегално заравяне на рискови боклуци посредством фиктивни сдружения.

За ръководители на проведената незаконна група са посочени Атанас Бобоков и Красимир Живков. Бобоков има обвиняване и за неплатени налози.

От прокуратурата настояват, че в границите на следствието са локализирани землища към София, Червен бряг, Плевен и Лом със закопани близо 17 хиляди тона боклуци - повече от половината рискови.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР