Делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично

...
Делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица с още месец

Делото против близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица Рангел Бизюрев, още веднъж не стартира.

Според правосъдния състав на Районен съд - Пловдив процесът би трябвало да стартира след екстрадицията на Бизюрев от Дания. Междувременно братята остават с мярка " задържане под стража ".

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Костов разяснява пред публицисти, че разкриването на обективната истина е най-важното в наказателния развой и държи на разпита на Бизюрев, тъй като това би трансформирало доста неща. По думите му след разпита обвиняването против близнаците хипотетично може да бъде променено.

" Не се реализира обективен развой по отношение на двамата ми подзащитни. И това е с всички дейности и на прокуратурата, и на съда ", сподели юрист Светлана Званчева, представена от Българска телеграфна агенция. 

Съдът реши делото да продължи след месец, на 26 февруари.

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила вследствие на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли към 22:30 часа. Тялото му е открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР