Делото срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови е прекратено и

...
Делото срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови е прекратено и
Коментари Харесай

Неясноти и нарушения. Делото за боклука срещу братя Бобокови е върнато на прокуратурата

Делото против предприемачите Атанас и Пламен Бобокови е прекъснато и върнато на прокуратурата.

Станалият прочут като правосъден развой е спрян поради " неясноти и нарушавания във импортирания обвинителен акт, които пречат на отбраната на подсъдимите ". Това гласи окончателното определение на апелативния съд в София , представено от " Медиапул ".

През февруари 2021 година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителния акт против братята Атанас и Пламен Бобокови , някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков и още трима души. След закриването на спецсъда, материалите бяха трансферирани в Софийския градски съд.

Според следствието Бобокови са се възползвали от скица за нелегално загробване на рискови боклуци посредством фиктивни сдружения, които са имали връзки с дъщерната компания на компанията им „ Монбат “ – „ Монбат Рисайклинг “.

Атанас Бобоков и Красимир Живков са посочени като ръководители на проведена незаконна група. Двамата са упрекнати, че за към 5-годишен интервал са направили закононарушение по работа, лъжливо документиране, нелегално загробване и транспорт на боклуци.

Атанас Бобоков е измамен под отговорност и за укриване на налози в изключително огромни размери, а някогашният зам.-министър – за „ закононарушение срещу националното здраве и околната среда “. Пламен Бобоков в началото беше упрекнат само за присъединяване в незаконната група.

Атанас Бобоков прекара няколко месеца в ареста. Междувременно против брат му бяха формирани и други следствия – за нелегално държане на полезности,, и за приемане на информация от сводката на работа " Военно разузнаване ".

По делото против Бобокови за боклука прокуратурата е внесла обвинителен акт от близо 1000 страници, излиза наяве от определението на съдийския състав Калин Калпакчиев , Весислава Ивановa и Величка Цанова , представено от " Медиапул ".

Въпреки огромния му размер обаче обвиняванията остават неразбираеми и не са посочени основни детайлности по отношение на хипотетичните закононарушения.

" Обемът на обвинителния акт е в размер на 924 страници, от които обстоятелствената част и диспозитива са изложени на 624 страници. В този забележителен и сложен за разбиране размер се съдържат голям брой непотребни повторения, които не служат на рационално обоснована цел ", написа в определението за преустановяване.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР