Делото срещу бившия шофьор на Преслава - Иван Сарафски и

...
Делото срещу бившия шофьор на Преслава - Иван Сарафски и
Коментари Харесай

Разпитаха лекарите от ПТП-то, причинено от шофьора на Преслава в Пловдив

Делото против някогашния водач на Преслава - Иван Сарафски и няколко катаджии продължи и през днешния ден с разпит на очевидци, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . От призованите 20 очевидци се явиха половината, като двама - Красимир Антонов и Марин Костиев извиниха отсъствието си с съобщение. Те са чиновници на I РУП и са ангажирани през днешния ден с защитата на дербито Локомотив - Ботев от 17.30 ч на стадиона в парк " Лаута ".

От пристигналите Милен Атанасов описа пред съда, че са другари с подсъдимия Иван Сарафски. Още в деня на злополуката Сарафски споделил какво се е случило на Милен и попитал дали Атанасов няма прочут доктор, с цел да помогне. Какво е станало по-нататък не знаел.

Разпитани бяха и медиците, отзовали се на сигнала за блъснат пешеходец - 84-годишния Петко Петков, на 6 декември 2014 година Още по време на първото разглеждане на делото Сарафски твърдеше, че е оказал помощ на лекарите от Спешна помощ да качат Петков в колата за спешна помощ. При днешния разпит обстойно и нашироко медиците бяха разпитвани дали непринудено Сарафски е помагал, или не. И изобщо имало ли е на мястото на случая хора. Медиците обясниха, че двама или трима мъже са има помогнали, само че не помнят повече детайлности.

Иван Сарафски е обвиняем за гибелта на пешеходеца. На 6 декември 2014 година той умъртви на пешеходна пътека 84-годишния Петко Петков и избяга. Вместо него за водач се показал приятелят му Борислав Ташев. Това станало след съвет, даден на Сарафски от някогашния катаджия Костадин Илиев, също обвиняем. Пред закона е изправен да дава отговор още Тихомир Монев, упрекнат, че е подкрепил същинският провинен да избегне правораздаването. Съдебното съвещание продължава и на следващия ден с разпит на още очевидци.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР