Делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца

...
Делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца
Коментари Харесай

Делото срещу бивш шеф на Фонда за лечение на деца – обратно в прокуратурата

Делото против някогашния началник на Фонда за лекуване на деца Павел Александров и още трима ексслужители ще бъде върнато на прокуратурата поради пропуски. Това реши Специализираният съд на съвещанието си във вторник.

Четиримата обвинени дават отговор пред Темида за непозволено харчене на пари, прекачване на отговорности към Здравната каса и длъжностни закононарушения.

Според доказателствата Александров персонално стимулирал тримата си сътрудници да подписват финансови документи, с които непозволено са харчени пари от бюджета на фонда. Средства били давани, да вземем за пример, за командировки и семинари.

Без да е доктор и без решение на Обществения съвет към фонда, Александров е взимал еднолични решения за изпращане на деца за лекуване в непознати лечебни заведения по неразбираеми критерии и без да е посочена незабавна нужда от това.

„ По наше време не беше закъсняло лекуването на нито едно дете. Сега има толкоз закъснели и всичко е наред. Всичко беше нагласено ", разяснява Павел Александров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР