Делото срещу бившия полицай Владимир Панайотов от Пазарджик момиче, започва

...
Делото срещу бившия полицай Владимир Панайотов от Пазарджик момиче, започва
Коментари Харесай

Отново върнаха делото за прегазеното от полицай в Братаница дете

Делото против някогашния служител на реда Владимир Панайотов от Пазарджик момиче, стартира изначало, оповестява Българска национална телевизия.

Пазарджишкият областен съд върна делото на прокуратурата за доразследване поради процесуални нарушавания.

Пред постройката на съда в Пазарджик близки на убитата Моника настояха за ефикасна присъда. В митинга се включиха и други родители на деца, починали на пътя.
 Съдът върна делото против служителя на реда, блъснал и умъртвил дете в с. Братаница
Съдът върна делото против служителя на реда, блъснал и умъртвил дете в с. Братаница

В обвинителния акт липсва, че ударът е станал на пешеходна пътека, което е по-тежко наказуемо събитие

Припомняме, че през август съдът още веднъж върна делото против служителя на реда. Пловдивският апелативен съд анулира присъдата и върна делото за ново разглеждане от различен състав на Окръжен съд - Пазарджик от стадия на разпоредителното съвещание.

Пловдивският апелативен съд откри, че в хода на наказателното произвеждане са позволени основни нарушавания, които не могат да бъдат отстранени от въззивния съд. Основното бе, че обвинителният акт не дава отговор на условията на Наказателно-процесуален кодекс.

Тогава елото се гледа за повторно в Апелативен съд - Пловдив, откакто то беше за ново разглеждане. Първият състав беше изменил присъдата на В.П., като беше понижил наказването му от 4 години и 8 месеца затвор на 3 години условно с 4 годишен изпитателен период, а лишаването от право да ръководи МПС - от 6 на 4 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР