Делото срещу бившия полицай, прегазил дете в Братаница, започва отново

...
Делото срещу бившия полицай, прегазил дете в Братаница, започва отново
Коментари Харесай

Делото срещу бившия полицай, прегазил дете в Братаница, започва отново през януари

Делото против някогашния служител на реда, прегазил дете в Братаница, стартира още веднъж през януари. Това реши на разпоредително съвещание през днешния ден съдът в Пазарджик. Според отбраната на обвинения има разминаване в обвинителния акт на прокуратурата. Твърдение, с което не се съгласиха магистратите в Пазарджик, по тази причина дадоха ход на процеса. Делото ще стартира всъщност на 19 януари идната година.

" Категорично считаме, че не са позволени отстраними, основни процесуални нарушавания в досъдебната фаза. Искането, отправено от бранителя на подсъдимия, за нас цели единствено и само шиканиране на процеса и закъснение ", сподели Борис Акалиев, юрист на фамилията на Моника.

" За нас към момента е неразбираемо какво е било тъкмо държанието на потърпевшата върху пешеходната пътека, тъй като на едно място прокурорът споделя, че тя се е обърнала директно преди удара с противоположната си страна по отношение на посоката на придвижване, на друго място споделя, че се е спряла. Ние не разбираме дали се е спряла или единствено се е обърнала ", сподели Кирил Николов.

Бившият към този момент служител на реда Владимир Панайотов блъсна на пешеходна пътека и умъртви 7-годишната Моника в пазарджишкото село Братаница през 2021 година При първото разглеждане на делото Окръжен съд Пазарджик осъди Владимир Панайотов на 4 години и 8 месеца затвор - дейно. Апелативен съд Пловдив понижава присъдата на 3 години условно. Върховен касационен съд анулира понижената присъда заради очевидна неправда на наказването и връща делото за ново разглеждане от Апелативен съд Пловдив. Тогава новият състав на Апелативния съд взема решение да върне делото на първа инстанция, с цел да се добави обвинителния акт и делото да тръгне изначало.

Днес пред постройката на съда се организира митинг. Близките на Моника се надяват на по-бърз развой и обективна ефикасна присъда.

" Много ни е тежко. Ние не страдаме 4-5 години, колкото може да дадете на един палач независимост, да го лишите, а ние страдаме цялостен живот, ние сме орисани за цялостен живот. Моля към този момент някакви права ни дайте, с цел да има отмъщение ", акцентира Блага Калоферова, майка на починалото дете.

Вижте директното включване на Ангел Узунов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР