Делото срещу бившите членове на управителния съвет на агенция Пътна

...
Делото срещу бившите членове на управителния съвет на агенция Пътна
Коментари Харесай

Обвинени в бездействие, а действали. Съдът върна делото срещу пътни шефове за инцидента край Своге

Делото против някогашните членове на управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура “ (АПИ) Светослав Глосов и Дончо Атанасов, почнало след тежката злополука край Своге през 2018 година, е прекъснато. Това излиза наяве, извършено на 28 октомври. Съдия Иван Коев от Софийския градски съд се стимулира, че в обвинителния акт има доста неясноти и го връща на прокуратурата. Една от рецензиите му е, че двамата са упрекнати в безучастие като длъжности лица и членове на управата на АПИ, а в това време в обвинителния акт в детайли е разказано по какъв начин са се опитвали да накарат компанията " Трейс " да ремонтира пътната права в границите на дадената гаранция.

" Тази фактология съдържа съответни дейности и на двамата подсъдими, които са били ориентирани към осъществяване на гаранционната отговорност на изпълнителите и влизат в несъгласие с тезата на прокуратурата, че съответното безучастие на двамата подсъдими ", написа арбитър Коев.

Жертви

Тежката злополука край Своге стана на 25 август 2018 година Тогава цялостен с пасажери рейс сервира, навлезе в насрещното, удари се в идваща кола, а по-късно излезе от пътя и падна в дере. Загинаха 20 души. Първият обвинен бе водачът Григор Григоров - за шофиране с превишена скорост. Според проверяващите той е карал с 53 км. при позволена скорост от 40 км./ч в този сектор. Поставянето на ограничаването е единственият, освен това несполучлив, опит секторът край Своге да бъде обезопасен по някакъв метод. След злополуката там стартира незабавен ремонт.

Варовик
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР