Делото се отнася до времето, когато Имамоглу е бил кмет

...
Делото се отнася до времето, когато Имамоглу е бил кмет
Коментари Харесай

Кметът на Истанбул с обвинение за манипулиране на търгове. Той е един от конкурентите на Ердоган

Делото се отнася до времето, когато Имамоглу е бил кмет на истанбулския регион Бейликдюзю през 2015г. Инспектори на министерството на вътрешните работи са подали сигнал до Главната прокуратура на Бююкчекмедже за Имамоглу и още шестима общински чиновници по това време.

 

Процесът се отнася до случай, който е обвързван с търг за асортимент на личен състав, при който e била определена компания, за която друга компания, участваща в търга, е възразила, че не е квалифицирана, само че възражението е било отхвърлено от общинските управляващи. Кемал Полат, който е юрист на Имамоглу, съобщи, че кметът не е взел участие в нито един стадий от тръжната процедура и не е давал никакви указания или инструкции.

 

Той означи, че Имамоглу, в качеството си на кмет, не е имал пълномощия да утвърждава тръжни процедури и покупко-продажби и затова не може да бъде измамен под наказателна отговорност. В обвинителния акт, който е направен от прокуратурата, се показва, че е нанесена социална вреда в размер на 250 086 турски лири, и се желае присъда от три до седем години затвор за Имамоглу и общинските чиновници.

 

Първото чуване по делото ще се организира на 15-ти юни. Имамоглу осъди този ход в профила си в обществената мрежа, като съобщи, че досието към този момент е било прегледано от инспекторите преди години и изпратено на Държавния съвет, който е приключил административния си обзор и не е открил проблеми. Кметът, на който към този момент е наложена правосъдна присъда от две години и седем месеца затвор по обвиняване в засегнатост на членове на Висшата изборна комисия, рискува да загуби длъжността си поради продължаващо правосъдно дело.

 

През декември, с цел да поддържат кмета на града Екрем Имамоглу, откакто му беше неразрешено да взе участие в политиката преди президентските избори следващата година, предават международните организации. Имамоглу е един от най-големите противници на Реджеп Тайип Ердоган политическата сцена и в идните президентски избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР