Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъда. Съдията, който

...
Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъда. Съдията, който
Коментари Харесай

Делото КТБ стартира на 13 декември в спецсъда

Делото "КТБ " стартира на 13 декември в спецсъда. Съдията, който пое процеса - Виржиния Петрова е насрочила делото за този ден, осведомиха от съда. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. По делото са упрекнати 18 лица, като дефинитивни и прецизни обвинявания, разказани в над 5000 страници, са предявени на всеки от упрекнатите. Разпитани са повече от 400 очевидци. Изготвени са над 90 експертизи от 27 движимости лица.
Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома. Цветан Василев е упрекнат за 76 действия, като с изключение на за проведена незаконна група, той отива на съд и за длъжностно заграбване в изключително огромни размери.
В обвинителния акт още са посочени Снежанка Стефанова, Маргарита Голева, Александър Панталеев, Красимир Хаджидинев, Георги Христов, Мария Димова, Борислава Тренева, Маргарита Петрова, Елка Стойкова, Елена Индежва, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Илиан Зафиров и Георги Зяпков.
Сред упрекнатите е някогашният подуправител на Българска народна банка Цветан Гунев. Той отива на съд за длъжностно закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР