Дело за физически и психически тормоз, граничещ с робство, ще

...
Дело за физически и психически тормоз, граничещ с робство, ще
Коментари Харесай

Наш бизнесмен, принудил работник да спи в конюшня до диво прасе, се изправя пред съда

Дело за физически и душевен тормоз, граничещ с иго , ще гледа Плевенският областен съд. Обвиняем по него е земеделският производител М.А. Той би трябвало да дава отговор пред Темида за общо пет закононарушения . Обвинен е в изнудване и насила на едно лице, трафик на друго лице, което употребявал за насилствен труд, причиняване на телесна щета, опит за насила и закана с ликвидиране, заяви Плевенската окръжна прокуратура.
Според обвинителния акт единият от потърпевшите при тези закононарушения - И.С., бил нает от обвинения да се грижи за животните му. В началото връзките сред двамата като служащ и шеф били естествени. Преди 4 години обаче обвиненият почнал да демонстрира физическа и психическа експанзия към И.С. като го карал да работи до цялостно безсилие . Пребивал го и го унижавал обществено. И.С. два пъти правил опити за самоубийство. Веднъж опитал да избяга от стопанството, само че М.А. го настигнал и го върнал. Продължил да го тормози и като наказване за бягството го оставил да спи в конюшнята дружно с малко диво прасе .
Краят на робството пристигнал на 24 юли м.г., когато във връзка на формирано досъдебно произвеждане полицията направила претършуване в стопанството на М.А. Един от униформените намерил И.С. да живее в извънредно неприятни условия в конюшнята, а той почнал да му се моли да го избави от обвинения.
Според обвиняването М.А. е показал настъпателност и възприятие за безотговорност и към жителите, и към институциите . Той решавал зародилите проблеми с физическа мощ, закани и душевен тормоз.
Ще би трябвало да дава отговор пред съда и за разпра, изнудване и закани за ликвидиране с различен аграрни производител.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР