Деликатес от зеле и ориз пригответе вместо традиционната рецепта за

...
Деликатес от зеле и ориз пригответе вместо традиционната рецепта за
Коментари Харесай

Вместо зелеви сарми, направете тази бърза и лесна рецепта!

Деликатес от зеле и ориз пригответе вместо обичайна рецепта за зелеви сарми. Тя лишава доста време и от време на време плънката не е задоволителна. Затова ще бъде по-вкусно и засищащо да приготвите рецептата в тава, като една огромна баница. Прави се по-лесно, тъй като не е нужно да навивате всяко листо поотделно, а сочният заряд обезпечено ще стигне за всички.

Необходими съставки:

1 огромна глава зеле3 зелени люти и 2 червени чушки400 г пилешки гърди500 г ориз1 ч. л. червен пипер1 ч. л. къри1 ч. л. черен пипер3 ч. л. солводадомати за сервиране

Приготвяне:

Внимателно отстранете външните зелеви листа. Сварете ги за 5 минути. Наредете ги на на пластове в дълбока тенджера или тава, авансово намазана с олио.

Нарежете на едро останалото зеле и чушките на кръгчета.

Загрейте олио в тиган и запържете нарязаното на кубчета пилешко месо. След 5 минути намалете котлона на междинна температура и оставете под похлупак за още 5 минути. Добавете зелето и чушките, разбъркайте и гответе още 10 минути на слаб огън под похлупак.

Време е да добавите измития ориз в тигана. Разбъркайте, поръсете с подправките. Разбъркайте още веднъж, налейте вода, само че да не покрива сместа. Покрийте с похлупак и гответе ориза до омекване. Прехвърлете получения заряд в листата, готови в тенджерата.

Вижте още: Здравословни палачинки на фурна

Покрийте плънката с листа, гответе на междинен огън за 10 минути.

Поднесете вкусния деликатес от зеле и ориз с бял сос с чесън.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР