Делегацията на сирийското правителство на организираните от ООН мирни преговори

...
Делегацията на сирийското правителство на организираните от ООН мирни преговори
Коментари Харесай

Дамаск няма да преговаря с опозицията, докато настоява за свалянето на Асад

Делегацията на сирийското държавно управление на проведените от Организация на обединените нации мирни договаряния предизвести, че няма да има разговор с опозицията, до момента в който упорства за отстраняването на президента Башар Асад , оповестява АП.

С позицията на Дамаск завърши осмият кръг договаряния с лед дни на непреки срещи, които не доведоха до прогрес.

Коментарът на ръководителя на сирийската държавна делегация Башар Джафари идва часове, откакто специфичният дипломат на Организация на обединените нации за Сирия Стефан де Мистура прикани съветския водач Владимир Путин да " покаже кураж " и да притисне сирийското държавно управление да одобри нови избори и нова конституция.

В необикновен обществен апел непосредствено към основен състезател в района Мистура сподели в изявление за швейцарската телевизия RTS, че Путин би трябвало да " убеди сирийското държавно управление, че няма време за губене " в опитите да се реализира мир след близо седем години война.

Според Джафари опозицията " шантажира женевския развой " и разясни, че отдръпването от договарянията е авансово изискване за диалози. Той сподели пред кореспонденти в Женева, че опозицията саботира договарянията.

Той също по този начин разкритикува коментара на Мистура за Русия, отбелязвайки, че сходна позиция подкопава мандата му и това ще окаже въздействие на мирния развой като цяло.

В изявлението Мистура изрази страдание за решението на делегацията на Асад да не се срещне непосредствено с опозицията.

В началото на последния кръг договаряния двете делегации в един миг бяха единствено на няколко метра един от различен в разнообразни стаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР