Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент излезе с остра

...
Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент излезе с остра
Коментари Харесай

Българските социалисти в ЕП с остра позиция срещу патриотите заради Северна Македония

Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент излезе с остра позиция по отношение на намесването им в иден отчет по отношение на Република Северна Македония. Днес Вътрешна македонска революционна организация изпратиха до медиите известие, в което настояват, че социалистите са " внесли национално предателска корекция в декларацията, която следва Екологичен потенциал да гласоподава в четвъртък, по отношение на допускането до участие на съседката ни в Европейски Съюз ".

Ето какво обявиха те в отговор:

" Предизборната акция у нас е в разгара си и по тази причина не е чудно, че избрана политическа мощ за следващ път употребява боеприпас от неистини и оскърбителен спекулации . Днес в публикувано известие до медиите се набеждават членове на Европейския парламент във връзка за иден отчет по отношение на Република Северна Македония. Неприемливото в тази ситуация е, че вместо първо да намерения, ръководителят на съответната партия подхваща дейности, които слагат несправедливо България в следващи текстове на резолюции на Екологичен потенциал, както и в отрицателния информативен поток към европейските институции.

Прескачането на парламентарната преграда може и да е политическа цел, само че няма по какъв начин да служи като опрощение за злоупотребата с българския народен интерес. Публикуването на карти и непремерени изказвания може и да подвигат проценти , само че вършат неприемлива цялостната позиция на България в Европа. Заради сходни прояви европейските ни сътрудници не схващат държанието на страната ни. Така не печелим поддръжка. А нови резолюции.

Предлаганият текст в отчета на Екологичен потенциал за Република Северна Македония е тъкмо в тази посока. Внесеното изменение е: " Осъжда неотдавнашните провокативни изказвания на български държавни чиновници по исторически въпроси, засягащи Северна Македония, които опонират на духа на Договора за добросъседски връзки с България; приканва българските органи да се въздържат от сходни изказвания, макар продължаващата предизборна акция в България... "

Предложението е на четирима евродепутати: Тонино Пицула (Хърватия),Таня Файон (Словения), Андреас Шидер (Австрия), Марек Белка (Полша). Точно те са набедени в " компромис, откровена нелепост или скопски лобизъм ". Твърдението, че мястото им не е в Екологичен потенциал не заслужава коментар.

Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал няма да поддържа импортираното изменение, тъй като то не отразява напълно историческия и политическия подтекст на Балканите. Но изрично се опълчва на приватизирането на българския народен интерес и монопола над патриотичните дела. Особено от политическа мощ, която разрушава престижа на България в Европейски Съюз поради личен интерес - политическото й оцеляване. Колкото до терзанията на така наречен " патриоти " за бъдещите обединения у нас - значимото е България да не бъде продадена ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР