Делегация от представители на палестинското ислямистко движение Хамас посети Русия,

...
Делегация от представители на палестинското ислямистко движение Хамас посети Русия,
Коментари Харесай

Делегация на Хамас е посетила Русия

Делегация от представители на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " посети Русия, заяви съветското външно министерство, съобщи Ройтерс.

По време на диалозите съветската страна е подчертала нуждата от освобождение на заложниците, държани от " Хамас " в линията Газа, добавя министерството на външните работи.

Срещата е била сред специфичния представител на съветския президент за Близкия изток и африканските страни и заместник-ръководителят на съветското външно министерство Михаил Богданов с Муса Абу Марзук, член на Политбюро на " Хамас ", заяви съветската организация ТАСС.

Сред цивилните държани в Газа има и трима руснаци.

„ Руската страна акцентира нуждата от бързо освобождение на цивилни, хванати по време на нападенията на 7 октомври 2023 година и арестувани от палестински фракции, в това число трима съветски жители - Андрей Козлов, Александър Лобанов и Александър Труфанов “, показват от съветската дипломация.

По време на диалога главно внимание е било отделено на продължаващото опълчване в зоната на палестино-израелския спор, на фона на който " филантропичната рецесия в линията Газа закупи пагубни размери ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР