Делегация от представители на палестинското ислямистко движение Хамас посети Русия,

...
Делегация от представители на палестинското ислямистко движение Хамас посети Русия,
Коментари Харесай

Москва прие делегация на „Хамас“

Делегация от представители на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " посети Русия, заяви Дарик с позоваване на Ройтерс и съветското външно министерство.

По време на диалозите съветската страна е подчертала нуждата от освобождение на заложниците, държани от " Хамас " в линията Газа, допълват от Москва.

От съветска страна в срещата са взели участие специфичният представител на съветския президент за Близкия изток и африканските страни и заместник-ръководителят на съветското външно министерство Михаил Богданов, а от страна на „ Хамас “ – Муса Абу Марзук, член на политбюро на ислямистката организация.

Сред цивилните заложници, държани в Газа, има и трима руснаци.

„ Руската страна акцентира нуждата от бързо освобождение на цивилни, хванати по време на нападенията на 7 октомври 2023 година и арестувани от палестински фракции, в това число трима съветски жители - Андрей Козлов, Александър Лобанов и Александър Труфанов. “ - показват от съветското външно министерство.

По време на диалога главно внимание е било отделено на бойните дейности в Газа. В известието са споделя, че " филантропичната рецесия в линията Газа закупи пагубни размери ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР