Делегация от германски депутати е в Израел, за да се

...
Делегация от германски депутати е в Израел, за да се
Коментари Харесай

Модерна отбрана! Германия иска всички подробности от Израел за противоракетния щит Стрела 3

Делегация от немски депутати е в Израел, с цел да се запознае с противоракетния щит " Стрела 3 " на страната, защото Берлин обмисля да закупи лична отбранителна система, съобщи ДПА.

Групата от 10 души се срещна със системата, удостовери през вчерашния ден ръководителката на немската парламентарна комисия по защита Мари-Агнес Щрак-Цимерман след посещаване в израелското министерство на защитата в Тел Авив. В рамките на пътуването, което ще продължи до на следващия ден, са планувани голям брой срещи.

В неделя канцлерът Олаф Шолц съобщи пред телевизионния канал А Ер Де, че Берлин обмисля основаването на противоракетен щит за цяла Германия по израелски модел.

Системата " Стрела " е способна да унищожава приближаващи се балистични ракети с отдалечен обхват и работи доста високо над Земята, даже в стратосферата. Тя няма нищо общо с израелския противоракетен щит, наименуван " Железен купол ", който е предопределен за по-ниско летящи ракети с дребен обхват. За отбрана от ракети с дребен обхват Бундесверът разполага със системата " Пейтриът ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР