Делегация от енергийни експерти към Департамента по енергетика на САЩ

...
Делегация от енергийни експерти към Департамента по енергетика на САЩ
Коментари Харесай

Американски експерти представиха алтернативни методи за използване на въглищата в Мини Марица-изток

Делегация от енергийни специалисти към Департамента по енергетика на Съединени американски щати е посетила ръководството на "Мини Марица-изток " ЕАД и Рудник "Трояново-1 ", оповестиха от компанията. Гостите са провели среща с шефа по стопанска система и финанси Стелиан Коев и шефовете на трите рудника - Милен Манов, Живко Бончев и Тошко Кавалджиев. Те са се срещнали с историята и сегашното на минния комплекс в осведомителния център на сдружението. Основен акцент в извършените диалози бяха различните способи за потребление на лигнитните въглища.

В диалога са взели участие Ангелос Кокинос, заместник-помощник-секретар в Службата за ръководство на чисти въглища и въглеродни излъчвания на изкопаемата сила, доктор Джейм Адамс и Ефстратиос Тавулареас от Държавния департамент на Съединени американски щати. Те са били съпроводени от чиновници на задачата на Съединени американски щати у нас.
В началото на седмицата енергийните специалисти се срещнаха и с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и нейния екип и организираха разговари за методите за възстановяване на качеството на въздуха в България благодарение на нови технологии.

Срещите се порвеждат в границите на Стратегическия разговор на високо ниво - конгрес за съвещания и съдействие по световни, районни и двустранни въпроси от съвместен интерес за България и Съединените американски щати.
Обсъжда се опцията за съдействие във връзка с опазване потенциала на въглищните централи в България, употребявайки опита и създадените технологии в Съединени американски щати.
От Департамента по енергетика на Съединени американски щати са показали информация за проучвания и развиване на енергийни системи на основата на въглища, както и за хващане и предпазване на въглерод. Двете страни се сплотиха към опцията за съдействие за опазване работата на топлоелектрическите централи в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР