Делегатите на Шестия редовен конгрес на Европейската федерация на транспортните

...
Делегатите на Шестия редовен конгрес на Европейската федерация на транспортните
Коментари Харесай

Европейската федерация на транспортните работници: Общественият транспорт в България е в тежко състояние

Делегатите на Шестия постоянен конгрес на Европейската федерация на транспортните служащи (ЕТФ) в Будапеща излязоха с изключителна позиция по отношение на сериозното положение на публичния градски превоз в България и нуждата от целева финансова поддръжка от страна на страната, оповестява Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ).

Състоянието на публичния превоз в България е тежко в резултат на коронавирус рецесията и " галопиращите " цени на енергоносителите и горивата през последните няколко месеца. Има потребността страната да се ангажира със стратегически вложения в развиването на публичния градски превоз като финансовите отговорности се разпределят 50:50 сред националния бюджет и бюджета на локалните общини.

Над 500-те делегати в залата единомислещо поддържаха резолюцията и станаха на крайници, с цел да приветстват и да заявят солидарността си с българските синдикални водачи и деятели, отпред с ръководителя на СТСБ и два мандата вицепрезидент на ЕТФ Екатерина Йорданова, се показва в известието. 

С изключителната позиция делегатите на Шестия конгрес на ЕТФ, представляваща над 5 млн. транспортни служащи от всички транспортни браншове в цяла Европа: 
- Осъждат експанзията, разпространението на подправени изказвания и обвинявания, потреблението на тирада на омразата против синдикатите и синдикалните водачи като изцяло неприемливи в 21-ви век.

- Настояват офанзивите в общественото пространство и обществените медии в България против синдикалните водачи на СТСБ и водачите на митинга на градския превоз да бъдат неотложно прекъснати.

- Отчитат обстоятелството, че акцията за дискредитиране на водачите на СТСБ в България е вторият сериозен случай на офанзива против синдикални водачи и организации в Източна Европа и е част от нова наклонност, на която би трябвало да се обърне внимание.

- Подкрепят справедливите претенции на своите сътрудници синдикалисти и членове на СТСБ за животоспасяваща финансова помощ, без която сдруженията от системата на публичния градски превоз в България ще престанат да действат и десетки хиляди транспортни служащи в България ще изгубят работните си места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР