Делегати от 76 клуба избраха Димитър Бербатов за президент на

...
Делегати от 76 клуба избраха Димитър Бербатов за президент на
Коментари Харесай

Циркът е пълен! Избраха ли Бербатов за шеф на БФС

Делегати от 76 клуба " избраха " Димитър Бербатов за президент на БФС преди минути.

Той получи 100% от гласовете на спонтанен конгрес, който някогашният нападател и екипът му организираха в НДК през днешния ден. Той обаче не е формален, а управлението на футболната централа го дефинира като фарс.

Официално плануваният за през днешния ден конгрес бе анулиран от БФС още на 1-и март. Преди дни обаче Бербатов съобщи, че той въпреки всичко ще се организира и представителите на футболната централа ще бъдат през днешния ден в НДК. Бербатов прикани клубовете също да пратят свои представители там.

От футболния съюз обясниха, че техните предствители няма да вършат конгрес, а единствено се събират на конференция.

" Залата е резервирана и платена, 30 хиляди лв., в случай че има конференция с пет индивида, тези хора би трябвало да са доста значими, с цел да се дават толкоз доста пари от клубовете. Ясно е какъв цирк се разиграва, само че конгрес има, конгресът не е анулиран ", разгласи Бербатов при идването си пред НДК сутринта.

В двореца на културата дойде и министърът на спорта Радостин Василев, който сподели, че е пристигнал да ревизира какво става и Министерството на спорта ще изготви отчет.

Междувременно представителите на 76 клуба се настаниха в зала 3 на НДК и започнаха да организират " конгрес ". Те взеха решение да освободят настоящето управление на БФС, отпред с Борислав Михайлов.

След това със 100% от гласовете на делегатите за президент беше " определен " Бербатов. 

От управлението на БФС реагираха остро на случаващото се:

" Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран през днешния ден в центъра на столицата на правова, демократична и европейска страна! Провеждането на безусловно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за публично, освен това – пред безучастния взор на държавните управляващи – е неприемлива демонстрация, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни " се споделя в мнение на футболната централа.

Тя е сезирала за случая ФИФА и УЕФА. 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР