Делегати от 47 региона на Русия участваха в учредителния конгрес

...
Делегати от 47 региона на Русия участваха в учредителния конгрес
Коментари Харесай

В Русия бе учредена Партия на пряката демокрация

Делегати от 47 района на Русия участваха в учредителния конгрес в Москва на новата Партия на директната народна власт, съобщи ТАСС.
Основател на партията е Вячеслав Макаров, един от основателите на онлайн играта "World of Tanks ". Пред публицисти той разгласи, че на конгреса е било взето решение за основаване на партията, одобрен е бил съставът на висшия координационен съвет, а самият той е бил определен за общоприет секретар.
По думите на Макаров партията ще бъде "нелидерска и движеща се в границите на избрани хрумвания ".
Той означи, че не е планувано в нея да се канят известни хора, които са медийно разпознаваеми, само че в случай че такива хора проявят интерес, партията е подготвена да беседва с тях.
Вячеслав Макаров заяви, че в понеделник в министерството на правораздаването ще бъдат импортирани документите за регистрация и в случай че партията бъде записана, ще взе участие в идващите избори за Държавна дума.
Говорителят на новоучредената Партия на директната народна власт Тимофей Шевяков сподели, че в края на април тя ще организира конференция по въпросите на директната народна власт в Европа и постсъветското пространство. По думите му в самодейността ще вземат участие представители на няколко европейски политически партии.
На 10 януари тази година Вячеслав Макаров разгласи, че следва основаването на Партия на директната народна власт. Впоследствие заяви, че с цел да се отдаде на партийна работа, напуща компанията "Уоргейминг ", създала "World of Tanks ". Според него една от дилемите на бъдещата партия е внедряването в съветската политическа система на нов метод за взимане на решения - общо гласоподаване от всички партийни членове посредством предпазена онлайн платформа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР