Делът на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) в Германия през настоящата

...
Делът на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) в Германия през настоящата
Коментари Харесай

Делът на ВЕИ в потреблението на електроенергия в Германия расте до 36,1 %


Делът на възобновимите енергийни източници (ВЕИ) в Германия през актуалната 2017 година нараства значително. Това излиза наяве от данните на Федералното обединяване за ръководство на енергетиката и водите на Германия Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft (BDEW. Асоциацията сплотява енергийните компании на Германия от всички браншове.

Така да вземем за пример делът на ВЕИ в потреблението доближава до 36,1 % гуляй 31,6% през предходната година. В производството на електрическа енергия надлежно нарастването е до 33,1 % от 29 % година по-рано.

В процентно отношение най-голямо е нарастването при производството от офшорните вятърни електроцентрали – с 49 % до 18 милиарда кВтч. Континенталната вятърна енергетика е нараснала производството с 31 %.

По отношение на електрическата енергия, създавана от слънчеви панели, растежът не е толкоз огромен - той се пресмята на към 4 % до съвсем 40 милиарда кВтч.

В Закона за възобновими енергийни източници на Германия (EEG) е избран каузи, който страната би трябвало да реализира към 2025 година Според залегналите правила, делът на ВЕИ в потреблението на електрическа енергия би трябвало да е от порядъка на 40-45 %.
Потреблението на електрическа енергия в страната се е нараснало с 0,8 %, което се дължи на капризите на времето от една страна и удобната икономическа обстановка, означават от BDEW.

От оповестените данни излиза наяве също по този начин, че в Германия е записано намаляване на каузи на въглищата в производството на електрическа енергия – спад до 37 % от 40,3 % през 2016 година

Председателят на BDEW Stefan Kapferer разяснява последователното понижаване на каузи на кафявите въглища. „ Само през 2017 година шест електроцентрали на въглища прекратиха активността си в сходство с данните на Федералната мрежова организация. Първите електроцентрали на кафяви въглища са преведени в режим на подготвеност, което ще бъде последвано през 2019 година от други енергийни блокове на въглища. Планирано е извеждането от употреба на още 14 електроцентрали, работещи на каменни въглища. Причина за това са променените пазарни условия – никой не влага в електроцентрали, работещи с въглища “, споделя той.

В средносрочна вероятност (до 2023 г.) е планувано намаляване на откритите мощности на електроцентралите, работещи на основата на въглища, нефтопродукти и газ, а също по този начин (до нула) и на атомната енергетика.

В същото време производството на електрическа енергия въз основата на природния газ през 2017 година се е нараснало до 13 % при 12,5 % през 2016 година Увеличението от тези 0,5 % се пресмята на 985 милиарда кВтч (2016 година - 936,3 млрд.кВтч).

Според данните, през актуалната година електроцентралите са употребявали повече природен газ за произвеждане на електрическа енергия и топлинна сила, в сравнение с през 2016 година По-високо е потреблението на топлинна сила. От BDEW означават в това време, че потреблението на ВЕИ в превоза и при топлоснабдяването тече с темпове, които са по-бавни и неудовлетворителни.

Данните може да наблюдавате тук: https://www.bdew.de/presse/presseinformationen/erneuerbaren-anteil-liegt-2017-bei-ueber-36-prozent/
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР