Делът на пушачите в Германия се е увеличил значително през

...
Делът на пушачите в Германия се е увеличил значително през
Коментари Харесай

Пушачите в Германия са се увеличили от 27% преди пандемията до 34,5% сега

Делът на пушачите в Германия се е нараснал доста през пандемията от новия ковид, демонстрира изследване, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Над една трета (34,5%) от хората над 14-годишна възраст в страната пушат, сочат резултатите от Германското проучване за държанието на пушачите (ДЕБРА), което продължава и сега.

Преди пандемията да избухне при започване на 2020 година, делът им е възлизал на към 27 на 100, демонстрира представителното изследване на трендовете измежду популацията що се отнася до тютюнопушенето.

Директорът на ДЕБРА, епидемиологът Даниел Коц, дефинира това нарастване като плашещо.

Той го изяснява най-много с някогашни пушачи, които още веднъж са се върнали към нездравословния табиет поради напрежението и паниките, породени от пандемията.

По думите му в Германия обаче се резервира наклонността на повишаване на броя на младежите, които в никакъв случай не пропушват. Нещата не са стояли по този начин през 70-те, 80-те и 90-те години на предишния век.

" Обнадеждаващо е, че все по-малко младежи пушат ", сподели и Кристина Румел, шеф на Германския център по проблемите на зависимостите. Тя добави, че " за жалост, при възрастните се следи тъкмо противоположната наклонност ".

Румел е измежду хората, които настояват, че страната не прави задоволително за битка с тютюнопушенето посредством енергични ограничения за предварителна защита.

" По надзор върху тютюна и тютюневите произведения Германия изостава в интернационално отношение ", съобщи тя. " Примерът на Нова Зеландия демонстрира, че нещата може да стават и по различен метод: там в дълготрайно бъдеще продажбата на цигари ще бъде изцяло неразрешена. Освен това трайното понижаване на използването на тютюневи произведения би трябвало да залегне като водещ приоритет в здравната политика на Германия ", прикани Румел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР