Делът на децата под 18-годишна възраст, които са застрашени от

...
Делът на децата под 18-годишна възраст, които са застрашени от
Коментари Харесай

Германия: всяко пето дете е застрашено от бедност

Делът на децата под 18-годишна възраст, които са застрашени от беднотия, непрекъснато се усилва в Германия. През предходната година той е достигнал нов връх - 20,8 на 100 от малолетните и малолетните германчета – най-високата стойност до момента в границите на микропреброяването, което се прави от 2015 година насам.

Предишният връх беше маркиран през 2020 година, когато в риск от беднотия са живеели 20,4 на 100 от децата и младежите под 18 години.

Според формалното определение за това децата са застрашени от беднотия, когато живеят в семейства, чиито приходи са под 60 на 100 от междинните за страната. За едно 4-членно семейство с двама възрастни и две деца под 14 години това значи месечен приход под 2627 евро.

Призиви за възстановяване на ситуацията на децата

Шефът на лявата секта в Бундестага Дитмар Барч предизвести за заплахата милиони деца в Германия да се окажат в затруднено състояние. „ При сегашната инфлация и високите цени на енергоносителите можем да чакаме сериозен растеж на детската беднотия.

Той пледира за въвеждането на дейна отбрана за фамилиите в Германия против бедността. „ След пандемията от ковид те не трябва още веднъж да са губещата страна ", прибавя Барч. Той счита, че плануваното нарастване на детските надбавки с 18 евро на месец не е задоволително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР