Декриминализация на получаването на доходи от проституция, на иманярството и

...
Декриминализация на получаването на доходи от проституция, на иманярството и
Коментари Харесай

Отменят доживотния затвор без право на замяна

Декриминализация на приемането на приходи от проституция, на иманярството и на противозаконното отклонение на вода от язовири, цялостна анулация на доживотния затвор без право на подмяна, повишение на най-ниските санкции в Наказателния кодекс и понижаване на прекалено високите, определянето им като % от възнаграждението, а не безусловно като закрепена сума; разширение приложението на пробацията. Това планува план за Концепция за наказателна политика в България 2020-2025 година на Министерството на правораздаването, в която са заложени промени в настоящия Наказателен кодекс . Документът беше оповестен за публично разискване в петък вечерта.

Премахването на доживотния затвор без право на подмяна е належащо, тъй като съществуването му опонира на Европейската спогодба за правата на индивида и главните свободи, написа в концепцията, предава OFFNews.

" Разрасналият се през годините брой на закононарушенията, за които това наказване се планува като опция опонира на прокламираната от закона негова временност и изключителност. Тези характерности поначало допускат последователно ограничение на приложното му поле - се споделя в документа. - Това наказване в същността си не се разграничава от наказването пожизнен затвор, като единствената разлика е в отчитането на евентуалната поправимост на наказания, когато се позволява неговата подмяна. Съществуването на такава опция в кардинален проект би могло да бъде фактор за стимулиране на наказания към позитивна смяна. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР