Декоративните рибки са истинско удоволствие. Те се гледат лесно, не

...
Декоративните рибки са истинско удоволствие. Те се гледат лесно, не
Коментари Харесай

Отглеждане и размножаване на рибки трихогастер в аквариума

Декоративните рибки са същинско наслаждение. Те се гледат елементарно, не изискват огромни месечни разноски, а по едно и също време с това са красиви и основават същинска екзотика в дома ни. В един аквариум може да комбинираме доста типове риби – от най-разпространените в зоомагазините до същински екзотики. Едни от най-разпространените декоративни разновидности са рибките трихогастер.

Ако имате такива рибки в аквариума или се чудите по какъв начин да ги отглеждате – разпоредбите са няколко. Първо би трябвало да обърнете внимание на аквариума. Той би трябвало да е затворен, тъй като тази риба избира да населява горния пласт на водата, също така я избира по-топла.

Трихогастерите обичат зеленина, по тази причина би трябвало да се погрижите в дома ѝ да има доста от нея. В колкото по-голям аквариум отглеждате рибката, толкоз по-голяма ще стане, като при изключително огромни аквариуми тя може да доближи и рекордни размери от към 12 сантиметра.

Друг главен въпрос е храненето на рибките. В случай че ги прехранвате, те няма да оцелеят дълго, тъй като при тези животни наклонността е да ядат толкоз, колкото имат. Сигурно сте забелязвали издутите им коремчета след хранене?

Затова количеството най-точно ще прецените с времето, като златното предписание е да храните любимците си единствено по един път дневно. Има стандарт и за количеството – всякога порцията би трябвало да е толкоз, колкото рибките ви могат да изядат за към 4 минути. С времето сами ще прецените точните количества.

 Трябва да се грижите за аквариума при развъждането на трихогастер

За да се развъжда трихогастер вярно в домашни условия и да се радвате на бебета, аквариумът би трябвало да е дълъг към 50 сантиметра и би трябвало да изобилства от растения. Когато хвърлят хайвера си трихогастерите обичат по-затворена конюнктура, по тази причина се предлага предното стъкло да бъде прикрито по някакъв метод.

Важно е преди да съберете двойка трихогастери да държите настрана мъжките от женските. Важно е да сложите няколко мъжки и няколко женски рибки дружно, когато ги съберете, тъй като не всяка мъжка риба може да оплоди женските. Оплождането е по-лесно при по-висока температура – до към 30 градуса.

Чудите се по кое време ще се радвате на рибки при сполучливо размножаване на трихогастер? Много скоро! Инкубационният интервал е до 3 денонощия, а дребните рибки ще заплуват независимо по-късно повече от 2 дни. Не бива да ги връщате назад в аквариума при риби от различен тип, тъй като може да ги изядат. Може да извършите това, когато поотраснат най-малко малко.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР