Декласираха конкурента му за поста Иван Сухиванов 62-годишният Борислав Чакринов

...
Декласираха конкурента му за поста Иван Сухиванов 62-годишният Борислав Чакринов
Коментари Харесай

Борислав Чакринов спечели пореден конкурс за шеф на бургаския театър – остава до 2027 г.

Декласираха съперника му за поста Иван Сухиванов

62-годишният Борислав Чакринов завоюва следващ конкурс за шеф на бургаския Драматичен спектакъл „ Адриана Будевска “. се състоя в края на октомври, както „ Флагман “ заяви. Чакринов в действителност нямаше конкуренция. Първоначално претендентите бяха трима. Борис Панкин обаче се отхвърли, а Иван Сухиванов е бил декласиран след беседата с конкурсната комисия.

„ Флагман “ насочи питане до Министерството на културата (МК) дали министърът е назначил Борислав Чакринов за още един мандат. Оттам оповестиха, че това се е случило на 27 ноември. Съответно, мандатът на Чакринов ще е до 27 ноември 2027 година

Конкурсът за шеф на театъра бе разгласен още преди година . Затова и при чуването се оказа, че концепциите на претендентите ненапълно са изгубили новост.

Защо се забави толкоз доста изборът?

„ В нормативната уредба не са регламентирани периоди за провеждането на стадиите на състезанието и в МК и практиката демонстрира, че кардинално лишават много време “, дадоха отговор от ведомството.

Борислав Чакринов е роден на 25 януари 1961 година в Плевен. Завършил е ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов ” компетентност театрална постановка през 1985 година

Прави усещане, че е управлявал театри още от младежките си години.

След дипломирането си стартира работа в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров ”–Сливен като режисьор, а за интервала 1987–1988 година е и негов шеф . След това работи в Театър „ София ” (1988-1990 г.). От 1990 година до 1993 година е шеф на МГТ „ Зад канала ”. От 1998 година до през днешния ден работи в Драматичен спектакъл „ Адриана Будевска ”–Бургас - изначало като режисьор, а след това поема и неговото управление.

Там той основава едни от най-запомнящите се спектакли – „ Кралят умира ” от Йонеско, „ Смъртта на комерсиалния пасажер ” от Артър Милър с присъединяване на Йосиф Сърчаджиев, „ Бащата ” от Стриндберг, „ Двамата веронци ” и „ Както ви харесва ” на Шекспир, „ Чичовци ” по Иван Вазов, „ Големанов ” от Ст.Л. Костов, „ Когато гръм удари ” от П. К. Яворов и доста други.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР