Декларирахме, че искаме независима македонска държава, която възможно най-скоро да

...
Декларирахме, че искаме независима македонска държава, която възможно най-скоро да
Коментари Харесай

Премиерът в Скопие: Тезата на опозицията, че македонският език няма да бъде признат в ЕС бе чиста манипулация

" Декларирахме, че желаеме самостоятелна македонска страна, която допустимо най-скоро да стане член на Европейския съюз. Ако погледнете конституцията и нашата уредба и всички тактики на държавните управления, тогава е доста ясно, че желаеме това “, сподели министър председателят на Република Северна Македония  Димитър Ковачевски в изявление за македонската телевизия „ Канал 5 “ във връзка оферти от опозицията референдум за преговорната рамка с Европейски Съюз.

Министър-председателят в Скопие оцени като неоснователни тезите на опозицията, с които опонираше на приемането на преговорната рамка.

" Първата теза на опозицията беше, че македонският език няма да бъде приет в Европейски Съюз, видя се, че това е чиста операция. После споделиха, че идентичността на македонския народ ще бъде изгубена, само че самият заместник-председател на Европейската комисия на Междуправителствената конференция ясно сподели, че идентичността освен ще бъде предпазена, само че тя ще надгради и европейската еднаквост т.е. всичко, което има Европейският съюз, като общественост от разнообразни нации, разнообразни страни го има и при нас. Това е задачата на разширението на Европейски Съюз: увеличение на икономическия капацитет, човешкия, културния, просветителния капацитет. Народът ни заслужава да върви напред. Такъв референдум ще бъде единствено крачка обратно “, акцентира Ковачевски.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР