Декларация на "Възраждане":Вчера европейската комисия отново уведоми държавите-членки, че компаниите

...
Декларация на "Възраждане":Вчера европейската комисия отново уведоми държавите-членки, че компаниите
Коментари Харесай

ПП „Възраждане“: Правителството лъже, че Русия ни е спряла газа, за да го купува през посредник

Декларация на "Възраждане ":

Вчера европейската комисия още веднъж уведоми държавите-членки, че фирмите могат да продължат да заплащат за съветски газ, без да нарушават глобите на Европейски Съюз против Руската Федерация. Санкциите НЕ пречат на фирмите да откриват сметка в избрана банка, включително "Газпромбанк ", и могат да заплащат за съветски газ - стига да го вършат във валутата, контрактувана в техните съществуващи контракти.

Оставяме настрани васалното състояние, в което Европейска комисия спуска нареждания към страната ни и министерски съвет ги гласоподава единомислещо, в това число представителите на Българска социалистическа партия, които другояче държат радикално друга изразителност в общественото пространство, само че поражда различен въпрос. Способен ли е сякаш българският Министерски съвет даже да схваща тези команди всъщност.

Още когато "Газпром " разгласи новата скица на разплащане, реакцията на държавното управление беше, че ще остане на общата позиция на Европейски Съюз и ще се грижи за общностните ни задължения, колкото и съгласно нас от "Възраждане " да е изпразнена от наличие тази фраза. А самият министър-председател Петков сподели, че прекъсването на газа е проблем сред Европейски Съюз и "Газпром " и България няма нищо общо.

Новото държавно управление на сякаш смяната хвърли България в безпорядък с поредност от рецесии. След сериозните за българския бизнес месеци с рекордно високите цени на тока, макар че у нас се създава евтина електрическа енергия от тец и аец, която още веднъж общностните задължения не ни разрешиха да употребяваме, пристигна рецесията с газа, за която ние предупредихме още през февруари. Сега следва и рецесия с петрола.

От 27 април Кирил Петков и министрите му обикалят малките екрани и изясняват, лъжейки без угризения, по какъв начин Русия е спряла доставките на газ за България и то без предизвестие в границите на 24 часа. Изредиха се куп оправдания за какво България отхвърля да отвори сметка в Газпромбанк и да продължи да заплаща във валутата по контракта си и нито едно от тези оправдания не беше нито безапелационно, нито съответно.

И до момента в който европейските компании към този момент подхващат дейности да поддържат газовите си доставки, българското държавно управление договаря покупки на същия този газ, само че през медиатор и на надалеч по-висока цена. Как това е в полза на нас българите остава мистерия.

По данни от Bloomberg към този момент 20 европейски компании имат сметки в "Газпромбанк " и още толкоз са подали поръчка. Компании като Италианската Eni и ОМV ще преминат към разкриване на сметки в рубли и евро в Газпромбанк, до момента в който Кирил Петков декларира гордо, че няма да се поддадем на този шантаж. До него господин Василев гръмко разгласи, че „ в случай че някой ни разгласи война, би трябвало да е подготвен за нашия ответен удар “.

А ответният удар на тези двама господа е ориентиран не към Русия или който и да е различен, а към българските жители.

Българският народ обеднява с всеки ден:

Газът е поскъпнал със 138 % за година, а бензинът и дизелът с близо 45%.

Цената на тока за бизнеса доближи рекордни равнища.

Повишението на цените на храните е с над 21%, рекордно за последните 14 години.

Олиото се повиши с 43.6%.

Хлябът с 23.8%.

Млечните артикули с 21.2%.

Зеленчуците с 32.4%.

Цените в земеделието скочиха с над 70%, от които торовете с рекордните 153%.

Инфлацията доближава 14.4% съгласно Национален статистически институт.

До момента! Прогнозите са, че до края на годината е допустимо да нарастнат още толкоз.

И до момента в който мъчно разбиращите и възпроизвеждащи смислена тирада сякаш български министри чакат дълготрайните решения за справяне с проблемите да им бъдат издиктувани от Европейска комисия или Съединени американски щати, то може и да не ни остане България.

От "Възраждане " свалихме доверие от това несъответстващо и нездравословно държавно управление. Вярваме, че най-хубавият техен ход е да подадат оставка неотложно.

Още през днешния ден. А за спасението на България би трябвало да ръководи "Възраждане. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР