ДЕКЛАРАЦИЯ на Политическата група на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет

...
ДЕКЛАРАЦИЯ на Политическата група на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС в СОС питат кога ще се възстанови присъственото обучение

ДЕКЛАРАЦИЯ

на Политическата група на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет

 

 

 
 Съюз на демократичните сили няма да напуща обединението с ГЕРБ след изборите 2 в 1 Съюз на демократичните сили няма да напуща обединението с ГЕРБ след изборите 2 в 1
Съюз на демократичните сили няма да напуща обединението с ГЕРБ, изрично дадоха отговор на питане на Actualno.com от " Раковски " 134. Поводът за питането бяха...

На територията на Столична община има над 200 учебни заведения, в които учат близо 140 000 възпитаници.

Да, същите тези порастващи хора, които назоваваме бъдещето на България. Това бъдеще обаче, рискуваме да остане необразовано или най-малкото недообразовано, изолирано, без съответна обществена страна, заключено у дома.

От месеци Столичната община сама води борбата против вируса с единственото налично оръжие - имунизацията. При безспорното неявяване на страната и ресурсите, които тя има да се бори против дезинформацията, да коментира, да оборва голословните страхове и да улесява достъпа до ваксини през днешния ден ние сме изправени пред следващата вълна на вируса, която заплашва да се трансформира в цунами, което ще отнесе освен здравната ни система, финансовата непоклатимост, а и образованието ни.

Това се показва в позиция на общинските съветници от ГЕРБ-СДС в СОС.

" Преди една седмица кметът и някои от нас направихме опит да се противопоставим на безотговорното и рисково решение с лека ръка да бъдат затворени учебните заведения . Въпреки мъчно постигнатия консенсус, че те би трябвало да затворят последни, те затвориха първи. Децата бяха изпратени у дома, без други възможности, без проект за деяние, без концепция по какъв начин и по кое време ще могат да се върнат в клас и по какъв начин тъкмо ще бъдат преодолени трупащите се дефицити в тяхното образование и развиване ", написа в документа.
 Съюз на демократичните сили отдръпва поддръжката си за кмета на Видин Съюз на демократичните сили отдръпва поддръжката си за кмета на Видин
Кметът на Видин, доктор Цветан Ценков,избран с поддръжката на Съюз на демократичните сили, стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Й...

Според обищинарите " тази неточност, въпреки и останала непризната, май е най-малко осъзната и два дни по-късно в Министерство на здравеопазването започнаха да мислят по какъв начин най-накрая да стартират да ръководят рецесията. За злощастие това мислене досега не е произвело резултати. Липсва съответна информация по кое време и при какви условия ще може да се възобнови присъственото образование . Липсва информация за проект дали, от кого и с какво ще се прави тестване, възнамеряват ли се някакви условия към учителите или и те ще бъдат сюрпризирани с изискване да показват зелен документ „ от на следващия ден “.

" Ние от групата на ГЕРБ-СДС настояваме за съответни отговори на тези въпроси. В най-кратък период. Настояваме покрилите се в последните дни министри или някой от техните шефове - министър председателят Янев или президентът Радев, да дадат ясни и съответни отговори на цялото общество какво възнамеряват да създадат с българското обучение ", декларират от обединението.

" Като неусвоили материала възпитаници, ние ще повтаряме вълна след вълна и избори след избори, само че не можем да позволим нашите ненаучени уроци да лишават правото на децата ни да получат качествено обучение ", се споделя още в позицията.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР