Декември започва с динамично време, зимата показа своето присъствие много

...
Декември започва с динамично време, зимата показа своето присъствие много
Коментари Харесай

Синоптик обещава голяма радост за Коледа и Нова година

" Декември стартира с динамично време, зимата сподели своето наличие доста по-рано - преди да настъпи астрономическата зима, която е на 21 декември. Този сняг няма да кажа, че ни изненада, тъй като някъде към 5-6 дни към този момент прогнозите от неуверени за снеговалежи станаха по-сигурни. През идващите дни ни чака доста динамично време ", разкри синоптикът Петър Янков пред телевизия България он ер.

Ще минават доста циклони, които ще са с центрове над Гърция, стана ясно от думите му.

" Те ще носят доста по-обилни превалявания от дъжд и сняг. По планините този сняг последователно ще се усилва и насъбраната снежна завивка в границите на 15-20 см. Най-много е в Рила и Родопите, тъй че за всички фенове на зимните спортове - след студентските празници ще има задоволително сняг за упражняване на тези спортове. На 7 декември ще вали интензивно дъжд и сняг, а още в събота в Западна и Северна България се чакат още веднъж мощни превалявания от влажен сняг. В източните региони те ще бъдат от дъжд ", добави Янков.

Той акцентира, че ни чакат минимални температури от -3 до -7 градуса.

" В момента най-ниската температура е в западните региони. В идващите дни дневните температури ще се покачат. Около 8-10 градуса ще бъдат на най-топлите места, след което следва тази вълна на захлаждане, като дневните температури ще се движат сред 2 и 5-6 градуса. За Коледа се чака сняг, чакат се снеговалежи в интервала към 21 до 23-24 декември. След което се чакат по-ниски температури, които ще са от -8 до -12 градуса ", разяснява Петър Янков.

" По-малко превалявания и по-топло време ще има в източната половина от страната. Втората половина на зимата ще бъде по-валежна. Новата година обичайно върви с едно стопляне сред 28-29 декември. А за 30-31 последните прогнози са за снеговалежи ", показа Янков.

Попитан в какъв интервал може да се направи една реалистична прогноза, той отговори: " Повече от 15 дни не може да се предвижда с динамични модели и карти, които се демонстрират на експертите. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР