Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до

...
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа рецидивист, извършил кражба

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за период до 72 часа рецидивист за кражба.

На 09.05.2020г. с разпореждане на дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура Николай М. е притеглен към наказателна отговорност за това, че: На 02.05.2020г., към 11.30 часа, в гр. София, пл. „ Велчова завера “ на спирка на всеобщия градски превоз - от павилион, е лишил непознати движими движимости - дамска чанта, съдържаща персонална карта, дебитни карти, дамски кожен портфейл, ключове и други движимости, всички на обща стойност в размер на 225.60 лв. (двеста двадесет и пет лв. и 60ст.), от владението на М.С. без нейно единодушие, с желание незаконно да ги присвои.

Тежка злополука в центъра на Бургас след гонка с полицията

На същата дата, към 12.00 часа, в гр. София, бул. „ Пейо К. Яворов “, е лишил непознати движими движимости - един брой велосипед, ведно с един брой детско столче на обща стойност в размер на 363 лв. (триста шестдесет и три лева), от владението на Б.К. без негово единодушие, с желание незаконно да ги присвои.

Деянията са осъществени при изискванията на рисков рецидив, откакто обвиненият Николай М. е бил осъждан два или повече пъти на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент. За осъщественото от обвинения закононарушение, по член 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.26, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. Б от Наказателен кодекс, се планува отнемане от независимост от две до 10 години.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Николай М. за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР