Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност

...
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Мъж насочи пистолет срещу шофьор и му отмъкна 30 бона

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения П. П., на 36 година, за обир - закононарушение по член 198, алинея l от Наказателен кодекс, и отправяне на закани с ликвидиране - закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата.

П. П. е упрекнат в това, че на 25.01.2021 година в гр. София лишил непознати движими движимости – парична сума (в евро) в размер на 30 000 лв., благосъстоятелност на М. Ц. от негово притежание, с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това заплашване.

Обвиняемият влезнал в управлявания от М. Ц. автомобил и извадил непостоянен предмет, наподобяващ огнестрелно оръжие (пистолет), споделил „ Вижте какво имам “, след което насочил към потърпевшия М. Ц. оръжието и го попитал къде са парите. След това П. П. взел парите и напуснал автомобила.

На П. П. е повдигнато обвиняване и за това, че се заканил на М. Ц. с ликвидиране като му споделил, че ще го убие и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му. Деянието било съпроводено с нанасяне на удари към потърпевшия.

Обвиняемият П. П. е осъждан. Престъпленията, за които той е притеглен като обвинен, са наказуеми с отнемане от независимост.

Предвид високата социална заплаха на действията и причинителя, на 30.01.2021 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на П. П. за период до 72 часа. Предстои през днешния ден да бъде импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР