“Дефицитът за 2023 г. е 2,2%. Отпускат се 1,2 млрд.

...
“Дефицитът за 2023 г. е 2,2%. Отпускат се 1,2 млрд.
Коментари Харесай

Денков: Дефицитът за 2023 г. е 2,2%

“Дефицитът за 2023 година е 2,2%. Отпускат се 1,2 милиарда в допълнение за планове в общините за 2024г. ”, това съобщи министър председателят акад. Николай Денков при започване на първото съвещание на Министерски съвет за 2024г.

“Като държавно управление ще продължим да работим за повишение на приходите, понижаване на неравенствата, привличане на вложителите и възстановяване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората, качеството на живот и изискванията за бизнеса. Не вярвайте на думи без причини без значение от това кой ги споделя. Гледайте и оценявайте делата и действителните резултати, единствено те имат значение ”, акцентира акад. Денков, след което министър председателят даде образец:

“Министерството на финансите даде информация, че дефицитът за 2023г. е 2,2%. Това е съвсем % под заложения в бюджета от 3% и три пъти под апокалиптичните 6-7%, с които обществото бе плашено месеци наред ”, разясни Денков, след което изясни, че постигнатия недостиг им е дал опция да отделят 1,2 милиарда лева в допълнение по отношение на плануваните в бюджета за тази година за планове в общините. “Това са средства, които всеки ще може да усети според от това по какъв начин са употребявани от съответната община. Ще продължим да работим за резултати, които трансформират България към по-добро ”, добави министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР