Дефицитът на витамин В12 и липсата на навременно набавяне водят

...
Дефицитът на витамин В12 и липсата на навременно набавяне водят
Коментари Харесай

Имате сериозен проблем, ако усетите това след сън

Дефицитът на витамин В12 и неналичието на навременно набиране водят до съществени последствия за цялостното здраве, написа zdrave.to.

Витамин В12 е значима част от диетата на здравия човек. Този детайл способства за производството на червени кръвни кафези, оказва помощ на нервната система да действа обикновено и взе участие в синтеза на ДНК.

Дефицитът на този витамин предизвика голям брой признаци, които водят до бързо утежняване без уместно лекуване.

Един от главните признаци е появяването на непрекъсната мъчно обяснима отмалялост и физическа уязвимост. При такива положения даже заран, след здрав и дълъг сън, вие се чувствате смазани.

Според специалисти това се дължи на въздействието на витамин В12 върху образуването на червени кръвни кафези, чиято съществена функционалност е да реалокира кислорода през тялото. Именно той е извънредно нужен за възобновяване от физическа интензивност.

Други признаци на изчезналия витамин са:
Задух; Главоболие; Бледност на кожата; Усещане за звук в ушите; Отслабване; Намален вкус.
Дефицитът на В12 може да бъде диагностициран посредством разбор на признаците и кръвни проби. Бързото идентифициране и лекуване на такова положение ще помогне да се избегнат съществени здравословни проблеми, които, в случай че не бъдат взети подобаващи ограничения, могат да доведат до необратими последствия, предизвестяват специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР