Дебютната песен на поета Константин Трендафилов попадна в културната рубрика

...
Дебютната песен на поета Константин Трендафилов попадна в културната рубрика
Коментари Харесай

Български „Кекс“ в „Икономист“


Дебютната ария на поета Константин Трендафилов попадна в културната графа на английското списание

С интернационален триумф се увенча родната попкултура, а за какво не и българската литература. Сайтът на английското списание „ Икономист “ откри майстора на римите и кулинарните лудории Константин Трендафилов – и по-точно дебюта му на попсцената. Песента му „ Кекс “ попадна в бранша за просвета под заглавие „ Да поговорим за кекс “, с уточнението „ Защо българите полудяха по ария с непристоен подтекст”, оповестява ploshtadslaveikov.com

„ Кекс” може и да е подигравка на поппесен, само че това не ѝ попречи да се трансформира в шлагер в България – родната страна на поета и текстописец Константин Трендафилов – отбелязва „ Икономист “. – Въпреки че видеоклипът, който наподобява на упражнение по каланетика от 80-те, вкючва две дами, облечени в спандекс екипи, наличието му е цялостно със полов подтекст. Така елементарна домакинска работа като печенето на кекс бива показана по непристоен метод. Още повече, че цялата идея на песента е учредена на игра с думи. Кекс (вид десерт) звучи доста покрай българската дума „ секс”.

Във видеото алтер егото на Трендафилов Папи Ханс изброява злополучни събития – съседът му е одраскал колата, колелото му е било окраднато и са му понижили заплатата – само че това не го е сломило, тъй като „ нощес е правил кекс”.

След като беше пусната ноември месец, песента на Трендафилов е събрала повече от шест милиона гледания в YouTube. Фразата „ Всичко е точно” съумя да си завоюва нов живот. “

Информацията за Трендафилов е намерила място в графа, озаглавена „ Какво слуша светът”, където се дава за образец още узбекистанска любовна ария, виетнамско поппарче за работата на оризищата, камбоджанска рецензия на учебната система и нигерийска салса.

Ето по какъв начин разяснява събитието във фейсбук и самият Трендафилов:

„ Окей, през днешния ден излезе публикация за „ Кекс” в международния The Economist. Не знам какво да кажа, с изключение на „ благодаря “ на всички зад плана. Искрен Тончев за музиката и концепциите, Бойко Щонов за клипа, Цветомир Горанов за стайлинга. Пропускам хора, само че това са рисковете на изброяването. Работете с тия хора, тъй като те са извънредно надарени, щом с тяхна помощ един мъж в спандекс може да обиколи света.”

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР