Дебютантката Стилияна Николова, която късно снощи спечели сребърен медал за

...
Дебютантката Стилияна Николова, която късно снощи спечели сребърен медал за
Коментари Харесай

Още два сребърни медала за Стилияна Николова от Световното първенство в София

Дебютантката Стилияна Николова, която късно нощес завоюва сребърен орден за осъществяването си на обръч, зарадва и през днешния ден родната аудитория с още два сребърни медала на Световното състезание по художествена гимнастика. Във финала на бухалки Николова стана втора с оценка 33.400. Златното отличие взе германката Дария Варфоломеев, а бронзът отиде при София Рафаели от Италия.
 Stiliana Clubs фотография: Анна Недкова, БФХГ
Чудесно се показа Николова и в съчетанието си с лента като единствено 8 десети не доближиха на нашата представителка да грабне златото на този апарат. Италианката София Рафаели съумя да завоюва шампионската купа, а Екатерина Веденеева от Словения – бронза.
 Stiliana Ribbon фотография: Анна Недкова, БФХГ “Стилияна има доста самоуверено сърце. Тя е страховит играч и с всяко излизане на терена придобива повече убеденост и опит ”.
Валентина Иванова, персонален треньор

17-годишната Стилияна Николова взе участие за първи път на Световно състезание и съумя да завоюва 3 сребърни оценки. Очакванията за нейното показване се покачиха с отпадането на другата българска състезателка - Боряна Калейн, в последния миг, заради заболяване.
 Stiliana Results “Истински воин. Стилияна е дебютант и това за нас е същински триумф. Постигна го, тъй като е доста добре готова ”.
Бранимира Маркова, управител народен тим – самостоятелно

В събота конкуренцията за индивидуалистките стартира изначало, а Стилияна Николова се класира за самостоятелния многобой след стабилната си игра през миналите дни. Този спортен ден ще дефинира безспорната международна шампионка на 39-ото състезание, което се организира от 14 до 18 септември в зала “Арена Армеец ” в София. Първите 3 състезателки ще завоюват директни квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР