Дебелото черво е един от най-важните органи в човешкия организъм

...
Дебелото черво е един от най-важните органи в човешкия организъм
Коментари Харесай

Да изкараме всички отрови от дебелото черво: Седемте най-ефикасни и безопасни метода

Дебелото черво е един от най-важните органи в човешкия организъм – то е дълго към метър и половина, а в дебелото черво на средностатистическия човек може да има насъбрани сред 2 и 15 кг токсини и отпадъчни артикули от процеса на храносмилането! Ето за какво е толкоз значимо да го пречистваме постоянно, с цел да могат всички отрови да се изхвърлят от тялото ни и то да действа пълноценно.
Днес взехме решение да ви представим 7 ефикасни и безвредни метода да изкараме всички токсини от дебелото черво. Така ще го поддържате чисто и крепко:

1.Добавете витамин С към вашия режим на хранене
Витамин С, който се намира в доста плодове и зеленчуци, може да помогне за прочистването на дебелото черво. Пийте сокове от зеле, броколи, ягоди и лимон за положителното на вашето дебело черво и цялостното ви здраве.
2. Приемайте пробиотици
Изследванията сочат, че пробиотиците могат да оказват помощ за попречване и вероятно лекуване на рак на дебелото черво. Тези положителни бактерии стопират възпалението и усъвършенстват консистенцията фекалиите – две неща, свързани с храносмилането и здравето на дебелото черво.

Високи равнища на пробиотици има във ферментиралите храни като кисело мляко, ябълков оцет, кимчи, мисо, комбуча и някои типове сирене.
3. Прибавете по-устойчиви нишестета към диетата си
Устойчивите нишестета, които се намират в растителните храни като картофи, ориз, бобови растения, зелени банани и зърнени храни, предизвикват здравето на дебелото черво посредством увеличение на микрофлората на червата.
4. Пийте повече вода, с цел да регулирате храносмилането

Недостатъчният банкет на течности е честа причина за запек. Така че пиенето на 1,5 до 2 литра вода на ден може да предотврати това. Друг метод за облекчаване на вашите потребности от банкет на течности е да консумирате плодове и зеленчуци, които имат високо наличие на вода като краставица, тиквички, целина, домати, пъпеш и ягоди.
5. Консумирайте храни с високо наличие на фибри
Изследванията свързват високия банкет на богати на фибри храни с понижен риск от рак на дебелото черво.

Освен това продуктите с високо наличие на фибри хранят „ положителните “ бактерии в червата, които оказват помощ за понижаване на възпалението в тях и усъвършенстват храносмилателните разстройства като Синдром на раздразненото черво, заболяването на Крон и улцерозен колит. Храни с високо наличие на фибри, които биха могли да зарадват вашето дебело черво – малини, грах, броколи, леща, фасул и пълнозърнести храни.
6. Пийте билкови чайове
Твърди се, че билковите чайове са потребни за пречистване на дебелото черво. Според изследване, извършено от австралийски откриватели, има връзка сред потреблението на билков чай и по-ниския риск от рак на дебелото черво. Лаксативни билки като индийски живовляк, алое вера и корен от ружа могат да оказват помощ при запек, само че преди да употребявате тези растения, се консултирайте с персоналния си доктор.

7. Солена вода
Солената вода почиства дебелото черво, когато компания й вършат избрани пози от йогата. Всяка заран преди закуска смесвайте 2 чаени лъжички морска сол или хималайска сол в чаша хладка вода. Вечер преди лягане правете също.
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР