Дебати в гръцкия парламент за причините за унищожителните пожари това

...
Дебати в гръцкия парламент за причините за унищожителните пожари това
Коментари Харесай

Нов екип от 36 български пожарникари отива в Гърция

Дебати в гръцкия парламент за аргументите за унищожителните пожари това лято. Правителството ползва ограничения в помощ на потърпевшите. В област Еврос битката с огнената буря продължава. Нов екип от 36 български огнеборци ще отпътува на следващия ден за Гърция. Той ще смени първата група пожарникари, взели участие в преодоляването на огъня край Александруполис. 

" Няма видимост, с цел да гасят по въздух в област Еврос ", сподели представителят на дирекция " Пожарна отбрана ". На терен през днешния ден вземат участие в гасенето 600 пожарникари със 150 водоносни коли, само че теренът е сложен за достъп. Тази заран управляващите изтеглиха жителите на две села в Еврос, като огънят доближи до къщите. Основният огнен фронт в област Еврос е на разстояние към 50 километра от град Орестиада.

Разпали се и огромен пожар и до град Волос, област Магнесия. Там изтеглят жителите от едно село. Гасят и по въздух със самолети и хеликоптери. В три други региони на страната пожарите са овладени.

В Народното събрание продължава разискването на аргументите за пожарите това лято в Гърция. Премиерът Мицотакис акцентира,че " всичко може да се възвърне, само че не и загубата на човешки живот " и с това изясни евакуацията на хора наоколо до пожарите. От опозицията желаеха повече средства за силите на пожарната и полицията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР