Дебатът по БНТ между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков

...
Дебатът по БНТ между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков
Коментари Харесай

Дебатът по БНТ започна в условия на провокация с Fake News за Турция

Дебатът по Българска национална телевизия сред Румен Радев и проф. Анастас Герджиков е почнал в условия на рискова провокация с Fake News за Турция. Това е било легитимирано от дейностите на двама министри от служебното държавно управление - на вътрешните и на външните работи, сподели политологът Антоний Гълъбов. Към това той добави и проведения митинг пред турското посолство в София в четвъртък вечерта. Според Гълъбов, преместването на митинга по-късно към постройката на Българска национална телевизия не оставя подозрение, че става дума за хора, които поддържат Румен Радев. Гълъбов твърди, че това е ослепителен образец за интервенция на служебното държавно управление в предизборната акция и провокация ориентирана към проф. Герджиков. Тази провокация е трябвало да покаже, че българските жители в Република Турция ще гласоподават на балотажа в неделя за проф. Герджиков, тъй като турската страна е насърчила това, изяснява Гълъбов.

По отношение на самия спор, Антоний Гълъбов твърди, че нощес проф. Анастас Герджиков е приказвал повече на телевизионната публика, в сравнение с съперника си. Причина за това е, че проф. Герджиков не е имал задоволително време да набере известност, а дебатът му е дал за първи път опция да показа своите възгледи пред по-широка публика.

Проф. Герджиков е съумял да отвори повече тематики от Радев във връзка с правосъдната промяна, която е била фокусирана единствено върху личността на основния прокурор Иван Гешев. Другата тематика, в която проф. Герджикова е бил доста по-конкретен от Радев е санитарният риск и положението на здравната система в България.
Има ли въпроси, на които проф. Герджиков трябваше да отговори по-добре? Кои са въпросите с които проф. Герджиков съумя да притисне Румен Радев? Кое беше най-яркото обръщение, което проф. Герджиков съумя да насочи към гласоподавателите в неделя? Вашата прогноза за резултата от балотажа в неделя?
Отговорите на Антоний Гълъбов, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка:

Доцент доктор Антоний Гълъбов преподава политически науки в Нов български университет. Той е старши теоретичен помощник ІІ ст., секция " Социология на отклоняващото се държание " в Института по социология при Българска академия на науките. Експерт на асоциация " Прозрачност без граници ", съветник на български и интернационалните неправителствени организации, работещи в областта на човешките права, локално самоуправление и районно развиване, противопоставяне на корупцията, етнически и религиозни разлики, бистрота на локалната власт, културни промишлености, информация и връзки с обществеността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР