Дебатът между депутатите от 48-то Народно събрание за това дали

...
Дебатът между депутатите от 48-то Народно събрание за това дали
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат дали да даваме оръжие на Украйна

Дебатът сред депутатите от 48-то Народно заседание за това дали да одобряват Проекта на решение за подсилване на отбранителните качества на България и оказване на военна поддръжка на Украйна продължава от сутринта, само че към този момент не съумява да скара депутатите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Така нареченото евроатлантическото болшинство се пробва да въвлече страната в спора, сподели Ангел Георгиев от Възраждане. Той акцентира, че от неговата партийна група желаят България да не бъде въвличана във войната. Георгиев означи, че светът в световен мащаб собствен допустимо най-далеч от този спор и за момента страната ни няма квалифициран подробен разбор на обстановката. " Към днешна дата ще се вземе неинформирано решение. ", безапелационен е той. Георгиев посочи, че в случай че ние доставим оръжие на Украйна ще се лишим от военно-технически благоприятни условия, тъй като няма да получим военна техника незабавно. Той означи, че болшинството от българските жители е срещу ние да даряваме, на която и да е страна, каквото и да е оръжие, " Очевидно се бърза и това е външен диктат ", акцентира той.

Николай Дренчев от Възраждане от своя страна съобщи, че " Българската войска е в плачевно положение и нашата техника от дълго време е обект на канибализъм ". " Ние в действителност няма какво да дадем ", безапелационен е той. Дренчев акцентира, че разновидността е ние да дадем нещо от нашето въоръжение, само че няма да получим нищо след това, тъй като няма стратегия, по която това да стане.

Елисавета Белобрадова от Демократична България уточни, че страната ни не е дребна страна и тя е член освен на НАТО, само че и на Европейски Съюз. Когато вярваш в избрана идея като свободата няма по какъв начин да си безпристрастен ", акцентира тя. Белобрадова означи, че предоставяйки военна помощ на Украйна ние заявяваме нашата геополитическа устременост. " Свободата като категория не може да бъде отлагана ", безапелационна е тя.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия уточни, че за неговата партия съществена полезност е мира. " През тази полезност ние взимаме нашите решения по въпросите свързани с външната и вътрешната политика ", изясни той. Вигенин сподели, че планът за даване на оръжия на Украйна е припрян и няма подробен разбор за това какви ще са резултатите върху нашият боен капацитет откакто предоставим част от оръжията си " Ние в тази групова безнаказаност нито ще участваме, нито ще подкрепим ", акцентира той. Вигенин съобщи, че за него няма подозрение, че взаимност за Украйна е нужна, само че България би могла да има напълно друга роля. " България може да бъде страна, която подкрепя за възобновяване на Украйна, да оказва филантропична помощ " Днес се ражда една коалиция на войната ", означи той. " Ние от Българска социалистическа партия споделяме не на войната, да на мира ".

Даниел Лорер от Продължаваме промяната насочи апел към депутатите да са представители на хората в България. Той уточни, че има хора, които настояват, че не би трябвало да предоставяме оръжия на Украйна, съгласно други сме закъснели, а трети не се интересуват от тази тематика. " Всички желаят едно и също нещо - сигурност у нас, в България. Не участваме във войната, по този начин както не вземат участие 50-те други страни, които към този момент са дали оръжия ", безапелационен е той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР