ДБ ще е спирачката, така че дефицитът да е в

...
ДБ ще е спирачката, така че дефицитът да е в
Коментари Харесай

За ДБ служебният кабинет виждал кризи навсякъде и имало пари за всичко

ДБ ще е спирачката, тъй че дефицитът да е в рационални граници и бюджетната непоклатимост да бъде удържана
Съмнения в тезата на служебния кабинет, че в бщджета няма пари за обществено подкрепяне изрази в парламентарните коридори Мартин Димитров от Демократична България. " Това, което направи служебният кабинет заявявайки, че надали не нямало пари и имало рецесия... Те говореха за рецесия в енергетиката, за газа, газовата връзка с Гърция, на всички места виждат рецесии. Финансите на страната, в случай че не се вършат огромни неточности, могат да бъдат овлядани и нормализирани. Пари има при вярно държание и ограничения ", безапелационен бе той.

Във връзка с концепцията на Българска социалистическа партия за промени в бюджета сред първо и второ ченете, Димитров посочи, че те би трябвало да бъдат такива, че ограниченията за подкрепяне на бизнеса и семействата да бъдат добре фокусирани и ориентирани, тъй че да не водят до огромно повишаване на разноските. Трябва да има помощ за засегнатите групи, само че би трябвало да сме извънредно деликатни с доплнителните популистки разноски, които ще дойдат отвред, предизвести той.

Димитров акцентира, че най-важното е дефицитът да бъде удържан покрай 3%, да няма увеличение на налозите, да продължи растежа на стопанската система, да бъдат непокътнати работните места.

" По принцип е редно да бъде импортиран бюджет, в този смисъл служебното държавно управление нарушава българското законодателство. Но няма да допуснем и ще сме срещу всевъзможни хрумвания за популитски хрумвания за големи разноски, които да вкарат страната в дългова рецесия ", закани се депутатът. Служебното държавно управление избра да наруши закона, което е тяхна отговорност, добави той.

Демократична България ще е спирачката, тъй че дефицитът да е в рационални граници и бюджетната непоклатимост да бъде удържана, увери Димитров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР