Давид е на 4 години и страда от детска церебрална

...
Давид е на 4 години и страда от детска церебрална
Коментари Харесай

Благодарение на Българската Коледа 4-годишният Давид казва първите си думи

Давид е на 4 години и страда от детска церебрална парализа. Засегнати са двете крачета и лявата ръчичка. Тежката диагноза родителите му Ваня и Константин малко след раждането му в седмия месец. 

Освен от рехабелитация и плуване, дребният Давид има потребност от логопед и от психолог. Благодарение на акцията „ Българската Коледа “ детето към този момент втора година може да върви на психолог през цялата година.

" Ако не са тези средства ще ни доста мъчно и надали ще го повеждам цяла година два пъти в седмицата. А с помощта на психолога в този момент стартира с помощ да рисува, опознават околната среда, научава доста нови думички. Първите изречени думи от Дави са от психолога, тя го научи на тях. До преди този момент той не познаваше животните, нито искаше да си играе. Сега всичко му е все по-интересно и плаче, когато го взимаме. Там в действителност се забавлява ", показа майката на детето Ваня Найденова. 

Ваня с усмивка си спомня по какъв начин преди да роди всяко Коледа е изпращала по няколко СМС-а за  „ Българската Коледа “. Сега отново изпраща, само че с вярата, че дребният Дави ще бъде подкрепят още веднъж, с цел да продължи развиването му.

Всеки може да стане донор на " Българската Коледа " с изпращането на   SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS се дарява  1 лев на дете в неволя . Кампанията " Българската Коледа " не приключва с коледните празници. SMS на 1117 може да се изпрати през цялата календарна година.

Целият репортаж можете да чуете в звуковия файл и да разберете какъв желае да стане Давид, когато порасне и проходи:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР